Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( η ευχη του πυρρου δημα στον δημητρη σαλπιγγιδη :: 1/1/2006 19:34:17) 

Πύρρος Δήμας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Τασούλα Κελεσίδου μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές τους.

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ

"Με το καλό και πρωτάθλημα"

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Όταν ο Πύρρος Δήμας, εσχάτως ένθερμος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, συνάντησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε εκδήλωση εταιρείας αθλητικών ειδών, η χαρά και των δύο ήταν εμφανής. Αφού μοίρασαν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους είχαν την ευκαιρία για να συζητήσουν με αντικείμενο, τι άλλο, τον Δικέφαλο.

Ο Πύρρος, που παλαιότερα δήλωνε φίλος μόνο της Εθνικής ομάδας, έγινε "ΠΑΟΚτσης" μέσω του γιου του, Βίκτορα. Έτσι, αυτό που ευχήθηκε στον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ήταν "πρώτα απ' όλα να έχει υγεία ο Δημήτρης και η οικογένειά του, να συνεχίσει να βάζει πολλά γκολ και με το καλό να πάρει η ομάδα και ένα πρωτάθλημα". Όσο για το δώρο που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη, ο τετράκις Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, απάντησε χωρίς να το πολυσκεφθεί: "Τι άλλο μπορώ να ζητήσω, πέρα από υγεία;". Λογική η ευχή του, αφού τα προηγούμενα χρόνια ήταν συχνός πελάτης των χειρουργείων, εξαιτίας συχνών τραυματισμών από την άρση βαρών. Για τον ελληνικό αθλητισμό ο Πύρρος ευχήθηκε να "έρθουν καλύτερες ημέρες και να ενισχυθούν από την Πολιτεία όλα τα σπορ για να έρθουν ακόμη περισσότερα παιδιά στα γήπεδα".

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ απάντησε διπλωματικά όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτή η ευχή του προπονητή του, Γιώργου Κωστίκου, ώστε να τελειώσει αήττητος ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος. "Είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά οι παίκτες από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με μία ή δύο ήττες έρχεται η καταστροφή για οποιαδήποτε ομάδα. Προσωπικά, εύχομαι για όλους τους φιλάθλους υγεία και καλύτερες ημέρες στα ελληνικά γήπεδα". Ο 24χρονος επιθετικός, είχε και μια ευχή για την Εθνική ομάδα: "Η χρονιά θα ξεκινήσει ιδανικά αν έχουμε μια καλή κλήρωση, αυτό τον μήνα, στον προκριματικό όμιλο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2008. Μακάρι να έχουμε, συν τοις άλλοις και την τύχη με το μέρος μας και να χαρίσουμε όμορφες στιγμές σε όλους τους Έλληνες".

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ

Ξεχώρισε το Ευρωμπάσκετ

Εκτός από "ασπρόμαυρο χρώμα, η εκδήλωση είχε και "κυανόλευκο", αφού ήταν παρούσα μία αθλήτρια και φίλαθλος του Ηρακλή. Ο λόγος για την Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας, Τασούλα Κελεσίδου, που αποκάλυψε ότι περισσότερο απ' όλα τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς πανηγύρισε τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα, ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει νέες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό και λιγότερους τραυματισμούς σε αθλητές και αθλήτριες.