Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( φορτίο με λαθραία τσιγάρα στη σιθωνία :: 17/1/2006 20:52:36) 

Στο δρόμο Γερακινής-Πολυγύρου ακινητοποιήθηκαν τα φορτηγά από αστυνομικούς της ασφάλειας.

Φορτίο με λαθραία τσιγάρα στη Σιθωνία

Δύο Έλληνες και έναν αλλοδαπό που επέβαιναν σε τρία φορτηγά με το λαθραίο φορτίο συνέλαβε η αστυνομία

Στα δίχτυα της ασφάλειας Πολυγύρου πιάστηκε χθες το πρωί λαθραίο φορτίο με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό τσιγάρων, το οποίο μετέφεραν τρία φορτηγά. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτηγό πλοίο ξεφόρτωσε νύχτα τα λαθραία τσιγάρα σε περιοχή της Σιθωνίας, σε μέρος που δεν είναι πολυσύχναστο και οι δράστες πίστευαν ότι θα κάνουν ανενόχλητοι τη μεταφορά.

Οι άνδρες της ασφάλειας ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν τις περίεργες κινήσεις. Στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής σήμανε συναγερμός και άρχισε η επιχείρηση σύλληψης και κατάσχεσης του λαθραίου εμπορεύματος. Στις 7 το πρωί τα τρία φορτηγά που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Μάμαντος και στο δρόμο Γερακινής-Πολυγύρου.

"Το φορτίο είναι παρά πολύ μεγάλο και ακόμη δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των πακέτων που μετέφεραν, γιατί συνεχίζεται η καταμέτρηση", δήλωσε στη "Μ" ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Πολυδεύκης Καλφόπουλος.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός που συνόδευαν το φορτίο με την κατηγορία της παράβασης του τελωνειακού κώδικα.

Οι τρεις θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Όπως ανέφεραν στη "Μ" υπάλληλοι του τελωνείου Γερακινής οι διαφυγόντες δασμοί και οι λοιποί φόροι από τα λαθραία τσιγάρα είναι υπέρογκοι.

Υπενθυμίζεται τέλος πως η μεταφορά λαθραίων τσιγάρων δεν είναι πρωτόγνωρο συμβάν για τη Χαλκιδική, καθώς και πέρυσι το Φεβρουάριο το Α.Τ. Αγίου Νικολάου είχε κατασχέσει φορτίο με 500.000 πακέτα τσιγάρων.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ