Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( στα ίχνη του δεύτερου δράστη :: 17/1/2006 22:23:01) 

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Στα ίχνη του δεύτερου δράστη

Αισιόδοξοι ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας σε κατάστημα της Εθνικής, στο κέντρο της Αθήνας, εμφανίζονται οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Οι διωκτικές αρχές φέρονται να γνωρίζουν ήδη τα στοιχεία ταυτότητας τουλάχιστον ενός από τους τέσσερις δράστες που διαφεύγουν. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια της συμπλοκής μετά τη ληστεία, ενώ πρέπει να χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσει από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, όπου εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Αστυνομικοί αναζήτησαν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο σπίτι του, αλλά δεν το εντόπισαν. Ερευνες έγιναν σε νοσοκομεία, κλινικές και ιατρεία. Ο φυγάς, ηλικίας 30 ετών, φέρεται να είχε προσαχθεί παλιότερα σε τμήμα ως ύποπτος συμμετοχής σε επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, μαζί με τον 28χρονο Γιάννη Δημητράκη, που συνελήφθη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η ομάδα των ληστών (που φέρεται να διέπραξε τα τελευταία 2,5 χρόνια άλλες έξι ληστείες με λεία 500.000 ευρώ) έχει διασυνδέσεις με ένοπλες πολιτικές οργανώσεις. Χθες το πρωί, για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, παρουσία του νυν, αλλά και του πρώην εποπτεύοντος της αντιτρομοκρατικής, εισαγγελέων Δ. Ασπρογέρακα και Ι. Διώτη.

Θα ρίξουν φως

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από την κατάθεση του 28χρονου δράστη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες του 28χρονου, ζητώντας πληροφορίες από οποιοδήποτε πολίτη γνωρίζει κάτι. Παράλληλα, λήφθηκαν αντίγραφα από όλες τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στους δρόμους και στα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες μετά τη ληστεία για να διαφύγουν.

"Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των εγκληματολογικών της εργαστηρίων. Οι έρευνες συνεχίζονται με μεθοδικότητα και επιμονή για να συλληφθούν οι υπόλοιποι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη", δήλωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους δύο αστυνομικούς που ενεπλάκησαν πρώτοι στην καταδίωξη.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΣΤ. ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ