Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( απειλούν με κινητοποιήσεις οι αξιωματικοί της ελας ) 

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Με "δυναμικές κινητοποιήσεις" απειλούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πάγια αιτήματά τους, τα οποία εξέφρασαν χθες στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή ψηφίσματος μετά την ολοκλήρωση της 4ης ετήσιας γενικής συνέλευσής τους.

Όπως επεσήμανε στη "Μ" ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Στράτος Κυριακάκης, "χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του αστυνομικού, καθώς το έγκλημα συνεχώς εξελίσσεται, ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι. Ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να κινηθεί η πολιτεία είναι ότι ο αστυνομικός οφείλει να σταθεί στο πλευρό του πολίτη. Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στην εκπαίδευση του Έλληνα αστυνομικού, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και στην απαλλαγή του αστυνομικού από καθήκοντα αλλότρια. Είναι μεγάλης σπουδαιότητας για μας η ίδρυση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ".

Παραγκωνισμός της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, ο πρόεδρος των αξιωματικών τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή παρατηρείται ένας παραγκωνισμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα σε σχέση με την Αθήνα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των αστυνομικών διευθύνσεων. Ενώ η περιοχή μας αποτελεί σταυροδρόμι του εγκλήματος και πέρασμα των εγκληματιών και καθίσταται προφανές ότι χρειάζονται ενίσχυση οι αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής, εντούτοις οι αρμόδιοι επιμένουν στην ενίσχυση μόνο της Αθήνας".

Τα κυριότερα από τα αιτήματα που διεκδικούν σήμερα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας είναι: [pic]

Στη χθεσινή συνέλευση συμμετείχαν αξιωματικοί και ανθυπαστυνόμοι που υπηρετούν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.