Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( στη φυλακή δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για δωροδοκία :: 17/1/2006 20:53:31) 

Στη φυλακή δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για δωροδοκία

Ποινές φυλάκισης τρεισήμισι ετών επέβαλε χθες το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν εν ενεργεία και σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση δωροδοκίας. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2003 σε κατάστημα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, που διατηρούσε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη η σύζυγος του συνταξιούχου αστυνομικού. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, λίγο πριν από τη σύλληψη ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε παραδώσει 1.000 ευρώ στον εν ενεργεία συνάδελφό του, ενώ τους προηγούμενους μήνες του είχε δώσει άλλα 6.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, τα εισέπραττε ο εν ενεργεία αστυνομικός, προκειμένου να ενημερώνει τον συνταξιούχο συνάδελφό του για τους ελέγχους και τις αστυνομικές επιχειρήσεις που διενεργούσε η υπηρεσία του στην περιοχή, όπου λειτουργούσε το κατάστημα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Από την πρώτη στιγμή και οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται.

Το ίδιο έκαναν και χθες στη διάρκεια της δίκης, εξηγώντας ότι τα χρήματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους αφορούσαν νόμιμη συναλλαγή. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε δανειστεί χρήματα από τον εν ενεργεία συνάδελφό του και την ώρα της σύλληψης του επέστρεψε μέρος των δανεικών. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι προσκόμισαν αποδείξεις και ιδιωτικά συμφωνητικά που είχαν συνάψει μεταξύ τους, για να πείσουν το δικαστήριο για το νόμιμο της συναλλαγής.

Ο εισαγγελέας της έδρας πείστηκε από τις απολογίες των κατηγορουμένων και πρότεινε την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες. Οι δικαστές ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη και έκριναν ένοχους τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς τους ποινές τρεισήμισι ετών στον καθένα για το αδίκημα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, αντίστοιχα. Μετά την έκδοση της απόφασης οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η υπόθεσή τους θα εξεταστεί εκ νέου σε εφετείο.