Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( ιατροδικαστής: «πρόκειται για αυτοκτονία» :: 2/1/2006 21:23:14) 

Ιατροδικαστής: «Πρόκειται για αυτοκτονία»

Κατηγορηματική εμφανίστηκε η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρ. Λεονταρή για τα αίτια του θανάτου του 23χρονου Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίν. Μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που διενήργησε στο πτώμα του Ρώσου κακοποιού, δήλωσε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ότι πρόκειται περί καθαρής αυτοκτονίας. Το πτώμα, που λίγο μετά την ανεύρεσή του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στη Λάρισα, «φέρει ένα τραύμα στη δεξιά κροταφική χώρα από όπλο μικρής διατρητικής εμβέλειας», πρόσθεσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Πρόκειται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για το 38άρι περίστροφο ενός εκ των δύο άτυχων αστυνομικών που δολοφόνησε ο 23χρονος Ρώσος. Απ' ό,τι φαίνεται είχε φυλάξει στη θαλάμη του όπλου την τελευταία σφαίρα για τον ίδιο μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές του να διαφύγει από τα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, που χτένιζαν τις ορεινές περιοχές στην περιοχή της Τρυγώνας του δήμο Μαλακασίου Τρικάλων.

Τα πόδια του 23χρονου ήταν πρησμένα, όπως τόνισε η κ. Λεονταρή, αποτέλεσμα της πολύωρης περιπλάνησής του στην περιοχή, την οποία ο δράστης δεν γνώριζε. Ο θάνατος, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Προφανώς, ο Ρώσος κακοποιός συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να διαφύγει από τον κλοιό των ανδρών της αστυνομίας και των ΕΚΑΜ και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Τα αρμόδια στελέχη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας πήραν δείγμα πυρίτιδας από τον κρόταφο του αυτόχειρα, προκειμένου να διενεργήσουν περαιτέρω εργαστηριακές έρευνες.

Ο 17χρονος Αλβανός Ίλμι Ντάντα, που συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά τη διαφυγή του από την αστυνομική κλούβα, νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Παθολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Ο 17χρονος φέρει αμυχές και θλαστικά τραύματα και παρουσιάζει συμπτώματα καταπόνησης του οργανισμού. Οι γιατροί της Παθολογικής κλινικής εκτιμούν πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο το πολύ δυο τρεις ημέρες και στη συνέχεια θα λάβει εξιτήριο. Οι αρμόδιοι παράγοντες της αστυνομίας, που ηγούνται των ερευνών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του εγκλήματος, φέρεται να επείγονται, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία της επίσημης ανάκρισης του 17χρονου Αλβανού, ο οποίος απέδρασε μαζί με τον 23χρονο κακοποιό από τη Ρωσία.

Ι.Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ