Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( θέμα χρόνου οι συλλήψεις :: 22/1/2006 23:02:17) 

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί καταρχήν ο Σίμος Σεϊσίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή.

Εντατικές οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Σεϊσίδη

Θέμα χρόνου οι συλλήψεις

Ζήτημα χρόνου θεωρούν οι αστυνομικές αρχές τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών, που εξακολουθούν να διαφεύγουν μετά την αιματηρή ληστεία τράπεζας που έγινε στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Τρίτη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί καταρχήν ο Σίμος Σεϊσίδης, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού κατ' εξακολούθηση, από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη, απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι ίδιες κατηγορίες αποδόθηκαν και στον 28χρονο τραυματία Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Αθηνών.

Γνωρίζουν τα ονόματα

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν τα ονόματα και των υπόλοιπων τριών δραστών, που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία και τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να προσκομίσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στις δικαστικές αρχές, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Ο πρώτος από τους δράστες για τον οποίο αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είναι το άτομο που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Περισσότερα στοιχεία, ακόμη και για το πού μπορεί να κρύβονται οι δράστες, οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα συγκεντρώσουν μετά την κατάθεση του 28χρονου τραυματία, ο οποίος πάντως στις συνομιλίες που είχε μέχρι τώρα με αξιωματικούς της αστυνομίας και δικαστικούς λειτουργούς εμφανίζεται αρνητικός. Το πρωί του Σαββάτου ο έβδομος τακτικός ανακριτής Αθηνών, Μανώλης Φουκαράκης, συνοδευόμενος από τον εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, επισκέφτηκαν τον Γιάννη Δημητράκη στο νοσοκομείο, για να του επιδώσουν το κατηγορητήριο. Ο 28χρονος δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, λόγω της κατάστασης της υγείας του και έτσι οι δύο δικαστικοί αναμένεται να τον επισκεφτούν εκ νέου αύριο.

Μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας

Την καθιέρωση της τρίτης Κυριακής του Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, στη διάρκεια του μνημόσυνου που διοργάνωσε για τον ίδιο λόγο στον Πειραιά ο σύλλογος "Θάνος Αξαρλιάν".

"Θύμα της τρομοκρατίας είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο οι άνθρωποι", ανέφερε στη διάρκεια του μνημόσυνου η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού, που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας, την οποία είχε τοποθετήσει η "17Ν". Στο μνημόσυνο παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμένος, ο πρώην βουλευτής κ. Παπαδημητρίου, ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα και πλήθος φίλων και συγγενών ατόμων που υπήρξαν θύματα σε επιθέσεις ένοπλων οργανώσεων.