Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( καταζητείται! :: 20/1/2006 20:42:58) 

Η φωτογραφία του 30χρονου Σίμου Σεϊσίδη. Η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών άσκησε χθες διώξεις τόσο εναντίον του όσο και κατά του 28χρονου Γ. Δημητράκη, που τραυματίστηκε στη ληστεία. ΑΠΕ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 30χρονου Σ. Σεϊσίδη

Καταζητείται!

Ποινικές διώξεις εναντίον του 28χρονου Γιάννη Δημητράκη, που τραυματίστηκε στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, και εναντίον του 30χρονου Συμεών Σεϊσίδη, ο οποίος καταζητείται, άσκησε χθες η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου.

Η δίωξη, η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αφορά ληστεία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δεν περιλαμβάνει δηλαδή κατηγορίες που εμπίπτουν στο νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Τη δικογραφία για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας και της ένοπλης συμπλοκής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας την περασμένη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας διαβίβασε στην κ. Ράικου ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο τακτικός ανακριτής Μανώλης Φουκαράκης μετέβη χθες βράδυ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, προκειμένου να απαγγείλει το κατηγορητήριο σε βάρος του Γιάννη Δημητράκη, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του Σεϊσίδη, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει συμμετοχή του στη ληστεία.

Ο Σεϊσίδης έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν και έχει κατηγορηθεί για εμπρησμούς αυτοκινήτων το 1994 και το 1995, είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 1995 με τους 500 για συμμετοχή στα επεισόδια του Πολυτεχνείου και το 2000 για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νέα Χαλκηδόνα, για την οποία όμως αθωώθηκε στο εφετείο.

Προσαγωγή 25χρονου

Χθες το πρωί προσήχθη στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής ένας 25χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου, φίλος του Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, απ' όπου προσήχθη.

Λίγο νωρίτερα ο 25χρονος είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου παραδέχτηκε ότι συναναστρέφεται τον Γιάννη Δημητράκη. Αρνήθηκε όμως κάθε συμμετοχή στη ληστεία και υποστήριξε πως επιχειρείται ποινικοποίηση της φιλικής σχέσης του με τον 28χρονο ληστή. Το Μάιο του 2003 είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια για πρόκληση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.