Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Κριτική τηλεόρασης

( για γέλια και για κλάματα :: 11/3/2006 0:11:59) 

Άποψη

Του Άκη Φωτόπουλου

Για γέλια και για κλάματα

Τα δύο μουσικά ριάλιτι της μικρής μας οθόνης βάζουν, όπως λέει και ο λαός μας, "λυτούς και δεμένους" για λίγη τηλεθέαση. Προσπαθούν να εφεύρουν δυσκολίες, καβγάδες, σε μία προσπάθεια να εξωθήσουν στα άκρα τους συμμετέχοντες. Βέβαια η συνταγή είναι γνωστή και έχει κουράσει. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που πλέον έχουν προκαλέσει την κόπωση του κοινού, γι' αυτό αναζητούν τους πλέον φτηνούς και βλακώδεις τρόπους, για να κερδίσουν την προσοχή του.

Το "Fame" του AΝΤ1 και το "Drean Show" του Alpha, όπου υποτίθεται ότι οι συμμετέχοντες νεαροί αοιδοί παρακολουθούν μαθήματα, για να τελειοποιήσουν το τραγουδιστικό τους ταλέντο, έχουν εξελιχθεί σε ψυχόδραμα των παικτών, όπου κλαίνε οι μεν στην αγκαλιά των δε, ανταλλάσσουν ραβασάκια και υπόσχονται αιώνιες φιλίες τα κορίτσια μεταξύ τους, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής προσπαθούν με διάφορα τερτίπια και "έξυπνες" ατάκες να παγιδέψουν παίκτες και τηλεθεατές.

Ποιο τραγούδι και ποιοι τραγουδιστές, για ατάκες του Ψινάκη, του Μουκίδη και του Μικρούτσικου ψάχνει ο φακός. Όσο για την Καίτη Γαρμπή, σαφέστατη στις κριτικές της και με ακλόνητα επιχειρήματα, του τύπου "μου άρεσες λίγο, όχι πολύ".

Και σαν να μην έφταναν όλα επιστρατεύτηκε και ο Γκάβαλος, για να κάνει στα "σπουδαία" αυτά ταλέντα και βιντεοκλίπ. Όλα σε χρόνο μηδέν και η παραγωγή και η σκηνοθεσία και το βιντεοκλίπ, έτσι όπως θέλει η τηλεόραση. "Αυτά που για έναν νεοεισερχόμενο στο χώρο του τραγουδιού παίρνουν μήνες να ετοιμαστούν, εμείς τα κάνουμε σε μια βδομάδα", δήλωνε υπερηφάνως ένας εκ των καθηγητών. Εύγε!