Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ (LOVE)

(ET3, 23.00)

Από την εποχή της ακμής του ουγγρικού κινηματογράφου κατάγεται το φιλμ αυτό (1970), σκηνοθετημένο από τον Κάρολο Μακ. Η μητέρα ενός πολιτικού κρατουμένου περνά τις τελευταίες ημέρες της ζωής της πιστεύοντας ότι ο γιος της είναι ένας πετυχημένος και πλούσιος μετανάστης στην Αμερική. Όταν αυτός αποφυλακίζεται, βρίσκει πίσω τη γυναίκα του, σε ρόλο πιστής Πηνελόπης και προσπαθεί να ξαναζήσει τη ζωή του, κάτω από τους έξοχους χαμηλούς φωτισμούς που αναδεικνύουν το δράμα του.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ 'ΣΟΥΝ ΕΔΩ (WISH YOU WERE HERE)

(ΕΤ-3, 01.00)

Το έργο του Ντέιβιντ Λίλαντ, σκηνοθετημένο το 1987, ταυτίζεται με το κύμα ανάπτυξης του νέου βρετανικού σινεμά, που σάρωσε την Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία. Θέμα της οι ερωτικές περιπέτειες μιας δεκαεξάχρονης, η οποία προσπαθεί να κερδίσει την τρυφερότητα που της λείπει, μετά το θάνατο της μητέρας της.

Σοκαριστικός και τρυφερός ταυτόχρονα ο τρόπος αντιμετώπισης της ιστορίας από το σκηνοθέτη.

Αξιολόγηση: (((

ΜΠΡΟΥΜΠΕΪΚΕΡ (BRUBAKER)

(MEGA, 00.30)

Ιδιαίτερα πρωτοποριακή θεωρείται η ταινία αυτή για το χρόνο παραγωγής της (1980), αφού το υποψήφιο για Όσκαρ σενάριο του Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ έθιγε τις ανορθόδοξες μεθόδους ενός διευθυντή φυλακών (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), στην προσπάθειά του να διορθώσει τα κακώς κείμενα του αμερικάνικου σωφρονιστικού συστήματος. Έτσι, αναγκάζεται να προσποιηθεί τον κρατούμενο για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει στις φυλακές του.

Αξιολόγηση: ((