Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ "ΙΠΚΡΕΣ" (THE IPCRESS FILE)

(ΝΕΤ, 22.00)

Από τις πολυθρύλητες κατασκοπευτικές ταινίες της δεκαετίας του '60, σκηνοθετημένη από το Σίντνεϊ Φιούρι, με εξαίρετο στο ρόλο του, τον Μάικλ Κέιν. Η ιστορία επικεντρώνεται σ' ένα Βρετανό πράκτορα, που κάθε τόσο του αναθέτουν τις δυσκολότερες επιχειρήσεις. Έτσι, έρχεται αντιμέτωπος με μια περίπτωση διπλοπροσωπίας και ίντριγκας, γνωστή ως "Φάκελος Ίπκρες".

Αξιολόγηση: ((

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ (LITTLE WOMEN)

(MEGA, 21.10)

Η καταγωγή του φιλμ είναι αυστραλιανή και η σκηνοθέτης Γκίλιαν Άρμστρογκ μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα της Λουίζας Μέι Άλκοτ. Χαρακτηριστικό της ταινίας η προσπάθεια εμβάθυνσης στους ανθρώπινους χαρακτήρες τεσσάρων κοριτσιών, τα οποία την περίοδο του αμερικάνικου εμφυλίου κι ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται στο πεδίο της μάχης είναι γεμάτες ανησυχίες.

Τα γεγονότα προσγειώνουν ανώμαλα τις κοπέλες, αλλά σημαντική δύναμη αντλούν από τη μητέρα τους.

Αξιολόγηση: ((

ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (HEART BURN)

(STAR, 23.00)

Το έργο ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες ερμηνείες της Μέριλ Στριπ και του Τζακ Νίκολσον. Και οι δυο ηθοποιοί σηκώνουν όλο το βάρος του φιλμ, παρακολουθώντας την ευπρεπή σκηνοθεσία του Μάικ Νίκολς. Αρχικά πραγματοποιείται ένας γάμος, μεταξύ ενός διάσημου δημοσιογράφου και μιας γυναίκας, η οποία του υποτάσσεται απόλυτα. Όλα αυτά ως τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις, τη στιγμή που αυτή περιμένει το πρώτο τους παιδί.

Αξιολόγηση: ((

ΚΡΑΚΑΤΟΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΒΑΣ (KRAKATOA, EAST OF LAVA)

(ΕΤ1, 18.20)

Ιστορική περιπέτεια του Μπερνάρντ Κοβάλσκι, με τους Μαξιμίλιαν Σελ και Νταϊάν Μπέικερ. Ο πρώτος υποδύεται έναν καπετάνιο του 19ου αιώνα, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει ένα ναυάγιο, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας θησαυρός μαργαριταριών. Συγχρόνως μεταφέρει μία ομάδα καταδίκων, αλλά οι κίνδυνοι αυξάνονται από την "ανησυχία" του ηφαιστείου Κρακατόα.

Αξιολόγηση: ((