Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Κριτική τηλεόρασης

( παρασκευη 11/12 ) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12

ΝΟΜΟΣ 4.000

(MEGA, 23.00)

Πασίγνωστη και χιλιοπαιγμένη στην τηλεόραση ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, η οποία αναπτύσσει το πρόβλημα της σχέσης μαθητών και εκπαιδευτών, μέσα από τον έρωτα ενός νεαρού για την κόρη του καταπιεστικού καθηγητή του. Το επακόλουθο "γιαούρτωμα" του καθηγητή και η δημόσια διαπόμπευση του νέου ως τέντι-μπόι δυσκολεύουν τα πράγματα και καθιστούν αδύνατη την περίπτωση εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο ανδρών.

Αξιολόγηση: ((

ΚΑΠΝΟΣ (SMOKE)

(STAR, 01.15)

Μια ταινία γεννημένη από το τίποτα, κτισμένη πάνω στις συναντήσεις διάφορων ατόμων στο καπνοπωλείο του Χάρβεϊ Καϊτέλ και την ανταλλαγή εμπειριών μέσα από την οποία αλλάζει ριζικά η ζωή τους. Ζεστή, ανθρώπινη και χαμηλού προϋπολογισμού κατασκευή, μέσα από την οποία η σκηνοθεσία του Γουέι Γουάγκ συναντά τις νατουραλιστικές ηθοποιίες των Γουίλιαμ Χαρτ και Φόρεστ Γουίτακερ, εκτός από αυτήν του Καϊτέλ, αλλά και τη συγγραφική πένα του Πολ Όστερ.

Αξιολόγηση: (((

ΑΔΗΣ

(ΝΕΤ, 23.00)

Αυτός που κατεβαίνει στον Άδη είναι ουσιαστικά ο τακτοποιημένος αστός της ταινίας του Θάνου Λαμπρόπουλου και εκεί εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρόκοσμού του, για να βυθιστεί σ' ένα χαοτικό κόσμο. Μια προσπάθεια αυτογνωσίας και εξιλέωσης του ήρωα, στο μαγευτικό τοπίο της Ηπείρου, με τη σκληρότητα που κουβαλάει, και έμμεση επανεγγραφή της τραγωδίας της Άλκηστης στη σύγχρονη εποχή.

Αξιολόγηση: (((