Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ (MALTESE FALCON)

(ΝΕΤ, 22.00)

Μία από τις αρχετυπικές ταινίες, φιλμ-νουάρ του Τζον Χιούστον, που αξίζει να δει κανείς περισσότερο από μία φορά. Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Μέρι Άστορ (βραβευμένοι για τις ερμηνείες τους) αποτελούν τους βασικούς ερμηνευτές σε μια υπόθεση δολοφονίας, όπου η έρευνα οδηγεί τον ντεντέκτιβ Σαμ Σπέιντ στα ίχνη κάποιων που αναζητούν το ιστορικό "Γεράκι της Μάλτας", άγαλμα γεμάτο πολύτιμους λίθους και σκεπασμένο με μαύρο σμάλτο.

Αξιολόγηση: ((((

ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΕΝΒΕΡ (THINGS TO DO IN DENVER WHEN YOU ARE DEAD)

(STAR, 23.00)

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η αμερικανική περιπέτεια του Γκάρι Φλέντερ, μ' ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών.

Ο Άντι Γκαρσία υποδύεται τον Τζίμι τον Άγιο, έναν τύπο που διευθύνει μια πρωτότυπη επιχείρηση: η εταιρία του αναλαμβάνει να βιντεοσκοπεί τις τελευταίες επιθυμίες ή μηνύματα ανθρώπων που πεθαίνουν. Η εταιρία όμως χάνει λεφτά και τα λίγα που υπάρχουν καταλήγουν στα χέρια του Ανθρώπου με το Σχέδιο (Κρίστοφερ Γουόκεν), ενός ετοιμοθάνατου μαφιόζου, που κινεί τα νήματα στην πόλη από το αναπηρικό καροτσάκι του.

Αξιολόγηση: ((

Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (HEAR NO EVIL)

(ΑΝΤ-1, 01.15)

Η βραβευμένη με Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου Μάρλι Μάτλιν για την ερμηνεία της στο φιλμ "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" (1986), πρωταγωνιστεί σ' αυτό το συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό θρίλερ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόμπερτ Γκρίνγουολντ, ενώ στο πλευρό της κωφάλαλης ηθοποιού εμφανίζονται ο Μπι Ντι Σουίνι και ο Μάρτιν Σιν.

Αξιολόγηση: (