Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ

(ΕΤ1, 23.30)

Μεταφορά στην οθόνη του εξαιρετικού βιβλίου της Μαργκερίτ Ντιράς, εξελισσόμενο στην Ινδοκίνα, κατά τη δεκαετία του '30. Ουσιαστικά, πρόκειται για αυτοβιογραφική αναφορά της συγγραφέως στην πρώτη της σχέση, μ' ένα γοητευτικό, εύπορο Ανατολίτη. Αναπτύσσεται ανάμεσά της ένα παθιασμένο ειδύλλιο, με την αντίδραση της μητέρας να κάμπτεται, καθώς βλέπει το συμφέρον που μπορεί να έχει η κόρη της από μια τέτοια σχέση.

Εντυπωσιακές και μεστές αισθησιασμού οι ερωτικές σκηνές, χωρίς να είναι σκανδαλοθηρικές.

Αξιολόγηση: ((

Ο ΚΟΥΚΛΟΣ (THE TOY)

(MEGA, 15.20)

Ένας άνεργος δημοσιογράφος ζει στο Μπέιτς της Λουιζιάνα και βρίσκει δουλειά σε μια μεγάλη εταιρία ως καθαριστής και βοηθός στην κουζίνα. Όντας ατζαμής, υποβιβάζεται σε θυρωρό του πολυκαταστήματος και στη συνέχεια γίνεται ο "κούκλος" ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου. Βέβαια, η αμοιβή είναι μεγάλη, αλλά αντίστοιχα υπερβολικές είναι και οι κωμικές καταστάσεις που προκύπτουν.

Αξιολόγηση: ((

Ο ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ

(ΝΕΤ, 22.30)

Κλασική ταινία χαρτοπαιξίας, με τον Στιβ Μακ Κουίν να υποδύεται τον γυναικά, που πάνω απ' όλα βάζει τις μονομαχίες στο πόκερ. Έτσι, συγχρόνως με τη διεκδίκησή του από δύο γοητευτικές γυναίκες, προσπαθεί να πάρει τον τίτλο του βασιλιά του πόκερ. Ο συνδυασμός των γεγονότων αυτών γίνεται αφορμή να ξεσπάσει μια σειρά από βίαια γεγονότα. Η σκηνοθεσία του Νόρμαν Τζούισον αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τη διεκπεραίωση όλων των παραπάνω.

Αξιολόγηση: (((

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΜΑΧΗ (MORTAL KOMBAT)

(ΑΝΤ1, 21.05)

Τυπική περιπέτεια του Πολ Άντερσον, με τον Κριστόφ Λάμπερ. Η γη κινδυνεύει από τις δυνάμεις του Έξω Κόσμου. Οι καλύτεροι μαχητές της σπεύδουν για να τη σώσουν. Ανάμεσά τους ο Λου, που έμαθε τις πολεμικές τέχνες κοντά σε καλόγερους. Παρά τη μαχητικότητά τους, οι γήινοι συναντούν απρόβλεπτα εμπόδια.

Αξιολόγηση: (

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΓΟΣ (THE YOUNG MAGICIAN)

(ΕΤ3, 15.45)

Ταινία καναδικής παραγωγής που αφορά περισσότερο τους νεαρούς θεατές, καθώς έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διάφορα μέρη του κόσμου, από το Διεθνή Φεστιβάλ παιδικής ταινίας του Σικάγο ως το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για παιδιά και νέους της Τεχεράνης.

Πρόκειται για την ιστορία ενός δωδεκάχρονου παιδιού, του Πίτερ, που ονειρεύεται να γίνει μάγος. Μια μέρα ο Πήτερ ανακαλύπτει ότι έχει μαγικές δυνάμεις: μπορεί να μετακινήσει αντικείμενα χωρίς να τ' αγγίξει. ..

Αξιολόγηση: (((

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ (LA FEMME FARDEE)

(ΕΤ3, 01.00)

Ο Χοσέ Πινέιρο σκηνοθετεί αυτήν την ταινία, το σενάριο της οποίας βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα της Φρανσουά Σαγκάν. Η Ζαν Μαρό στο ρόλο της Κλαρίς, μιας τρυφερής γυναίκας που κρύβεται πίσω από ένα γελοίο και έντονο μακιγιάζ. Η εικόνα της κατάπτωσής της συμπληρώνεται με τη φήμη της αλκοολικής. Επιβιβάζεται μαζί με τον άντρα της, Έρικ, ιδιοκτήτη μιας αριστερής εφημερίδας στο κρουαζιερόπλοιο "Νάρκισσος" για ένα ταξίδι, όπου θα πέσουν οι μάσκες και θα οδηγηθούν σύντομα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. ..

Αξιολόγηση: ((

ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΙΣ (ALICE SWEET ALICE)

(ΑΝΤ1, 01.20)

Μυστήριο, σασπένς και μια πλοκή, που καθηλώνει το θεατή, είναι τα κύρια συστατικά αυτού του συναρπαστικού θρίλερ. Γυρισμένη στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, η ταινία εισέπραξε την αποδοχή του κοινού και των κριτικών, πολλοί από τους οποίους το χαρακτήρισαν αριστούργημα του είδους. Μέσα από ένα σφιχτοδεμένο σενάριο, το φιλμ θίγει κοινωνικά και ηθικά θέματα, ενώ οι θαυμάσιες ερμηνείες, που καθοδηγούνται από το σκηνοθετικό ταλέντο του Άλφρεντ Σόουλ, ολοκληρώνουν τις προϋποθέσεις ενός θαυμάσιου ψυχογραφικού θρίλερ.

Αξιολόγηση: (