Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Κριτική τηλεόρασης

( καλή χώνεψη :: 2/1/2006 17:55:49) 

Εν ολίγοις

Καλή χώνεψη

Από όλα είχαν αυτές οι εορτές. Και ποτό και φαγητό και γλέντι. Και θέαμα. Δεν την κοπανά κάθε μέρα ένας αιμοσταγής Ρώσος δολοφόνος, αναγκάζοντας αστυνομία και κανάλια (κυρίως αυτά) να τρέχουν χριστουγεννιάτικα στα βουνά, οι μεν πρώτοι για να αποκαταστήσουν την τιμή του Σώματος, οι δε δεύτεροι για να πετύχουν ένα καλό πλάνο, μία αποκλειστική δήλωση. Οπότε αραχτοί στον καναπέ τα συνδυάσαμε όλα. Και το φαγοπότι, γιατί τα κανάλια μας ενημέρωναν διαρκώς για την επάρκεια προϊόντων σε διαρκείς συνδέσεις με τη Βαρβάκειο, και το γλέντι, καθώς από τους δέκτες μας παρήλασε όλο το πρόγραμμα των νυχτερινών "πολιτιστικών κέντρων". Μάθαμε επίσης ότι στα ξενυχτάδικα της Θεσσαλονίκης γλέντησε όλη(;) η πόλη, λες και δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει. Σκασμένοι λοιπόν από το φαγητό και μπουχτισμένοι από τόση "διασκέδαση" με τα τσικιντάν και το μάτι να γυαλίζει από τα στρας στα σώματα των κορασίδων, που με τόση τέχνη επιδόθηκαν στο μαραθώνιο του τσιφτετελιού, είπαμε ότι και φέτος κάναμε Χριστούγεννα. Την ώρα της χώνεψης είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και το live κυνηγητό του Ρώσου δραπέτη.

Παρεμπιπτόντως ξαναείδαμε σε κάποια από τις πολλές κινηματογραφικές εκδοχές την ιστορία του σκληρόκαρδου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, που ανακάλυψε το νόημα των Χριστουγέννων στην αγάπη και την προσφορά του έχοντος προς το μη έχοντα.

Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα, για να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία…

Στο έλεος

Στο Χαροκόπι των Ιωαννίνων είδαν το χάρο με τα μάτια τους. Και μπορεί να μη θρηνήσαμε θύματα, χάθηκαν όμως από την καθίζηση του εδάφους περιουσίες μεροκαματιάρηδων ανθρώπων και οι κόποι μιας ζωής. Τώρα στρέφουν τα μάτια τους στην πολιτεία. Πιστεύουμε ότι αυτή δεν θα τους γυρίσει την πλάτη…

Προσφορά

Οι μεγάλοι τούς πυροβολούσαν, οι μικροί τουλάχιστον τους προσφέρουν την αγάπη τους. Στη φωτογραφία το κινεζάκι προσφέρει ένα μανταρίνι στον έγκλειστο ουραγκουτάγκο. Στην Κίνα, βλέπετε, γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους δείχνοντας την αγάπη τους στα ζώα. Και όχι πυροβολώντας τα.

Φωτ. CHINA OUT REUTERS/China Newsphoto

Νίκος Τσιαρτσιώνης, υπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Εύχομαι το 2006 να είναι καλύτερο και ευνοϊκότερο για όλους μας. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο με λιγότερη δυστυχία, λιγότερο πόνο και φτώχεια και με περισσότερη ανθρωπιά και γαλήνη. Να ευοδωθούν οι στόχοι σας και να δικαιωθούν οι κόποι σας.

Παναγιώτης Ψωμιάδης, νομάρχης Θεσσαλονίκης

Προσδοκώ η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να βοηθήσει τον τόπο μας περισσότερο απ' ό,τι το 2005, καθώς επίσης ορισμένοι υπουργοί να αντιληφθούν επιτέλους ότι Ελλάδα είναι και η Θεσσαλονίκη. Αν δεν γίνουν αυτά, εγώ θα συνεχίσω να γίνομαι ενοχλητικός και πιστεύω ότι ο λαός του τόπου μου θα συνεχίσει και αυτός να αγκαλιάζει τη διεκδικητική προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια και θέλει όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μας ενωμένη, κοιτώντας μπροστά.