Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Κριτική τηλεόρασης

( παρασκευη 25/12 ) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/12

ΕΡΩΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ (THE SHOP AROUND THE CORNER)

(NET, 23.30)

Ο Έρνεστ Λιούμπιτς υπογράφει αυτήν την ταινία του 1940, με τον Τζέιμς Στιούαρτ και τη Μάργκαρετ Σάλιβαν. Από τις κλασικότερες χολιγουντιανές κομεντί, με το θέμα της να γνωρίζει πολλαπλά αντίγραφα, όσο περνάει ο χρόνος. Ένας νέος και μία νέα αλληλογραφούν ανώνυμα, χωρίς να γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα γράφουν ο ένας στον άλλον. Όταν συναντιούνται η απογοήτευση διαγράφεται στα πρόσωπα των δύο και οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Αξιολόγηση: (((

ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ (GONE WITH THE WIND)

(ΝΕΤ, 16.15)

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το επικό αυτό φιλμ, που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. Μέσα από τις εικόνες του περιγράφεται ολόκληρη η εποποιία της γέννησης του αμερικανικού έθνους. Διαδραματίζεται το 1861, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, με τον κεντρικό ήρωα να ζει στην πλούσια φυτεία του και να έχει τρεις κόρες. Μέσα από τις ερωτικές και τις οικογενειακές τους ιστορίες, τα τρία κορίτσια περνούν από διάφορες θύελλες για να στήσουν όρθια τα οράματα της νέας γενιάς.

Αξιολόγηση: (((

ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ (CACTUS FLOWER)

(MEGA, 01.00)

Ευχάριστη κωμωδία του Τζιν Σάκς με τον Γουόλτερ Ματάου στο ρόλο ενός εργένη οδοντίατρου που πιστεύει, ότι τα πάντα στη ζωή είναι μόνο απόλαυση. Η Στέφανι (Ίγκριντ Μπέργκμαν), τυπική γραμματέας και βοηθός του, προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο ιατρείο και στη ζωή του. Η Τόνι (Γκόλντι Χον), είναι η γοητευτική ξανθιά φιλενάδα του που είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του. Η Γκόλντι Χον, στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση κέρδισε το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλο για την εκπληκτική ερμηνεία της.

Αξιολόγηση: ((

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΘΗΡΙΟΤΡΟΦΕΙΟΥ (NATIONAL LAMPOON'S CHRISTMAS VACATION)

(STAR, 22.00)

Το τρελό θηριοτροφείο σε νέες περιπέτειες, περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα. Η οικογένεια Γκρίσγουολντ ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα που έρχονται. Ως συνήθως, όμως τίποτα δεν πάει καλά και η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Η σκηνοθεσία είναι του Τζερεμάια Ες Τσέσικ.

Αξιολόγηση: (