Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΕΜΠΤΗ 24/12

ΠΑΡΤΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ (SCROOGED)

(STAR, 21.00)

Κωμωδία σύμφωνη με το πνεύμα της ημέρας, του Ρίτσαρντ Ντόνερ, όπου ο Μπιλ Μάρεϊ ενσαρκώνει τον Φρανκ Κρος, ένα διευθυντή τηλεοπτικού δικτύου που βλέπει τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν με τρόμο, γιατί τα κέφια του και τα νεύρα του είναι σε άσχημη κατάσταση. Όταν θα σχεδιάζει την επόμενη πανάκριβη παραγωγή του σταθμού, που είναι μια μοντέρνα εκτέλεση του "Σκρουτζ", ο Φρανκ σταδιακά νιώθει να ταυτίζεται με τον κακό και γρουσούζη Σκρουτζ και να έχει απροσδόκητες συναντήσεις. ..

Αξιολόγηση: (

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ (THE THREE PENNY OPERA)

(ΑΝΤ1, 01.30)

Βασισμένο στο περίφημο μουσικό θεατρικό έργο των Μπέρτολντ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, το καλογυρισμένο φιλμ του Βόλφγκαγκ Στάουντε μας μεταφέρει στο Λονδίνο του 1900 και αφηγείται τις περιπέτειες του Μακί, ενός παράδοξου ληστή. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο αξέχαστος Γερμανός ηθοποιός του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης Κουρτ Γιούργκενς, πλαισιωμένος από τον πολυτάλαντο Αμερικανό σόουμαν Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ και από τον Ιταλό Λίνο Βεντούρα.

Αξιολόγηση: (((

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ. .. (IT'S A WONDERFUL LIFE)

(ΕΤ-3, 20.30)

Ιδανική ταινία για τις ημέρες αυτές, συνδυάζει το εορταστικό κλίμα με την υψηλή ποιότητα που διαθέτουν οι ταινίες του μαέστρου της αμερικάνικης κομεντί, του Φρανκ Κάπρα. Καθώς είναι Χριστούγεννα, ένας μεσόκοπος άγγελος αποτρέπει έναν άνδρα από σίγουρη αυτοκτονία. Για να το πετύχει αυτό, του θυμίζει όλες τις καλές πράξεις της ζωής του και πλημμυρίζει το έργο από συγκίνηση. Το συναίσθημα ξεχειλίζει σ' ένα φανταστικό περιβάλλον, που κτίζει ένα πανέξυπνο σενάριο.

Αξιολόγηση: ((((

ΚΡΟΥΛ (KRULL)

(MEGA, 01.00)

Το "Κρουλ" είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που μας μεταφέρει μέσα στο χώρο και το χρόνο, σ' έναν τόπο μελλοντικό, όπου παράξενα μυθικά όντα ασκούν τις απίστευτες μαγικές δυνάμεις τους, ένα τρομακτικό και παντοδύναμο τέρας είναι ο απόλυτος άρχοντας, και η δύναμη της αγάπης είναι η μόνη που μπορεί να νικήσει τη δύναμη του κακού.

Ο Πίτερ Γέιτς είναι ο σκηνοθέτης αυτής της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας με τους Κεν Μάρσαλ και Λιζέτ Άντονι στους βασικούς ρόλους.

Αξιολόγηση: ((