Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12

ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (WITHNESS)

(STAR, 22.00)

Το πολυδιαφημισμένο θρίλερ του Πίτερ Γουέιρ με τους Χάρισον Φορντ και Κέλυ Μακ Γκίλις, το οποίο απέσπασε δύο Όσκαρ: σεναρίου και μοντάζ.

Η ταινία μας μεταφέρει σε μια απομονωμένη κοινότητα των Άμις, μιας θρησκευτικής κοινότητας που ζει με πρωτόγονα μέσα κοντά στη φύση. Ένας άνδρας Άμις όμως, πεθαίνει και η γυναίκα του, Ρέιτσελ, μαζί με το μικρό τους γιο, ταξιδεύει στη Φιλαδέλφεια. Εκεί, στο σιδηροδρομικό σταθμό, ο μικρός γίνεται αυτόπτης μάρτυς ενός φόνου.

Αξιολόγηση: (((

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ (LOOK WHO'S TALKING NOW!)

(MEGA, 21.10)

Ο Ντάνι ντε Βίτο και η Ντάιαν Κίτον δανείζουν τις φωνές τους σε δύο αξιολάτρευτους σκύλους, οι σκέψεις των οποίων αποδεικνύονται σοφότερες των ανθρώπων, καθώς παρακολουθούν τις παράλογες αντιδράσεις τους και κριτικάρουν κωμικά τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας. Πρόκειται για την αγαπημένη οικογένεια του Τζέιμς και της Μόλι που επιστρέφει και κατά τα φαινόμενα ευημερεί. Η σκηνοθεσία είναι του Τομ Ροπελέβσκι, ενώ τους Τζον Τραβόλτα και Κρίστιν Άλεϊ πλαισιώνουν ο Τζορτζ Σίγκαλ και η Ολυμπία Δουκάκις.

Αξιολόγηση: ((

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ; (1941)

(MEGA, 00.30)

Τι θα συνέβαινε αν ο πόλεμος γινόταν υπόθεση μερικών εκατοντάδων τρελών με πιστοποιητικό, έστω και για μια μέρα; Την απάντηση δίνει ο σπουδαίος Στίβεν Σπίλμπεργκ σ' αυτήν τη θεαματική κωμωδία καταστροφής που είναι μία ξεκαρδιστική περιγραφή της ημέρας και της νύχτας της 13ης Δεκεμβρίου του 1941. Πολύ καλό το καστ των ηθοποιών που απαρτίζεται από τους Τζον Μπελούσι, Νταν Ακρόιντ, Κρίστοφερ Λι, Νάνσι Άλεν.

Αξιολόγηση: (((

ΜΙΚΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ

(ΕΤ1, 23.30)

Κάτι ανάμεσα σε θρίλερ και κωμωδία το φιλμ αυτό του Ντάνι Μπόιλ, ξεκινάει από διάφορες πλακίτσες μιας παρέας για την εύρεση συγκατοίκου και καταλήγει σε μια αλληλοεξόντωση, εξαιτίας μιας ξεχασμένης βαλίτσας με λεφτά. Στο ενδιάμεσο θριαμβεύει ο έξυπνος λόγος και το ευρηματικό σενάριο, που καθιερώνει στην ταινία, ως μία από τις καλύτερες σύγχρονες παραγωγές.

Αξιολόγηση: (((