Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΡΙΤΗ 15/12

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ (THE WELL)

(ΝΕΤ, 00.30)

Ο αυστραλέζικος κινηματογράφος, μετά τις μεγάλες ελπίδες που δημιούργησε στη δεκαετία του '80, για μαζική και ποιοτική παραγωγή ταινιών, περιορίστηκε σε λιγότερο δραστήριο ρόλο, αλλά όχι ανούσιο. Από τις ευτυχείς περιπτώσεις της πρόσφατης παραγωγής, η ταινία αυτή περιγράφει τη σχέση δύο γυναικών, της κόρης ενός δύστροπου αγρότη και της οικιακής βοηθού της, η οποία αλλάζει τη ζωή και των δύο. Όλα αλλάζουν όταν η πρώτη θα σκοτώσει κατά λάθος με το αυτοκίνητό της έναν άγνωστο άνδρα.

Αξιολόγηση: (((

ΕΠΑΦΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (TE LAWNMOVER MAN)

(ΕΤ1, 23.30)

Στην εποχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Internet, αυτή η ταινία φαντάζει ιδιαίτερα επίκαιρη, αφού ένας επιστήμονας μετατρέπει μια χαρτοκοπτική μηχανή σε μέσο που ακονίζει τον ανθρώπινο νου. Στην προσπάθειά του να διευρύνει τις δυνατότητες της εφεύρεσής του, οδηγείται στη "virtual reality". Πρόκειται για αξιόλογο φιλμ επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθετημένο από τον Μπερτ Λέοναρντ, με πρωταγωνιστή τον Πιρς Μπρόσναν.

Αξιολόγηση: ((

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ (ONE MAN'S WAR)

(ΕΤ3, 01.00)

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, που συνέβη στην Παραγουάη, το 1976. Σκηνοθετημένη από τον Σέρτζιο Τολέντο η ταινία αυτή περιγράφει τις περιπέτειες του Άντονι Χόπκινς, ενός φιλάνθρωπου γιατρού, ο οποίος χάνει το γιο του με μυστηριώδη τρόπο. Τελικά ανακαλύπτει ότι δολοφονήθηκε, με σκοπό τον παραδειγματισμό του ίδιου και ξεκινάει ένα μοναχικό αγώνα με σκοπό το ξεσκέπασμα των ενόχων.

Αξιολόγηση: ((