Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ (THE HOLCROFT COVENANT)

(ΕΤ3, 23.00)

Το στόρι βασίζεται στη νουβέλα του Ρόμπερτ Λάντλουμ, όπου ένας σύντροφος του Αδόλφου Χίτλερ αφήνει περιουσία στο γιο του -για να διορθώσει τα λάθη του- τέτοια που τον οδηγεί σε μια σειρά από περιπέτειες σ' όλο τον κόσμο. Η ταινία είναι βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Τζον Φράνκενχάιμερ με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν.

Αξιολόγηση: (

Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (THE KILLER ELIT)

(ΑΝΤ1, 00.40)

Η υπογραφή του Σαμ Πέκινπα σε μια ταινία δράσης, αποτελεί επαρκές εχέγγυο για την παρακολούθησή της. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Τζέιμς Κάαν, με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ δίπλα του να υποδύονται τους επαγγελματίες δολοφόνους, που εργάζονται για τη CIA. Τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή, όταν αλλάζοντας στρατόπεδο ο ένας, πυροβολεί το φίλο του. Όταν ο δεύτερος επιστρέφει στην ενεργό δράση έχουμε να κάνουμε με δύο αντιπάλους και πολύ αίμα.

Αξιολόγηση: (((

ΔΙΠΛΟΠΕΝΙΕΣ

(MEGA, 21.10)

Κλασική πια ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη, από τις λίγες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να συμμετάσχουν σε διεθνές φεστιβάλ. (Κάννες 1966). Το διάσημο ζευγάρι Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ, προσπαθεί να ισορροπήσει ακόμη μια φορά κάτω από την πίεση της ματαιοδοξίας και της άμετρης φιλοδοξίας, υπό το γνώριμο ήχο του μπουζουκιού και του ελληνικού ζεϊμπέκικου.

Αξιολόγηση: ((

ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (LOVE ON THE RUN)

(MEGA, 00.30)

Ο Γκας Τρικόνις υπογράφει την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του γνώριμου μοτίβου αμερικανικής περιπέτειας με τον Άλεκ Μπάλντουιν και τη Στέφανι Ζίμπαλιστ.

Στην ταινία ο ήρωας βρίσκεται στη φυλακή. Όταν όμως η δικηγόρος του τον ερωτεύεται παράφορα, αψηφώντας το ανελέητο κυνηγητό πανταχόθεν αποφασίζει να τον βοηθήσει ν' αποδράσει.

Αξιολόγηση: (

ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ ΕΡΩΤΑΣ (THE ROMANCE)

(ΑΝΤ1, 21.05)

Ο Κλάρενς είναι ένας ήσυχος νεαρός, λάτρης των περιοδικών κόμικς και των ταινιών καράτε. Την ημέρα των γενεθλίων του δέχεται από το αφεντικό του δώρο ένα κολ γκερλ. Η σχέση τους καταλήγει σε γάμο, αλλά γρήγορα τα πράγματα χαλούν και ξεκινάει μια περιπέτεια καταδίωξης, σαν αυτές που θαύμαζε ως αναγνώστης ο νεαρός. Αιτία, ένα κατά λάθος έγκλημα.

Αξιολόγηση: (