Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3

ΠΟΛΙΤΗΣ Χ (CITIZEN X)

(STAR, 00.15)

Όλα αρχίζουν μ' ένα πτώμα ανδρός, σ' ένα δάσος 500 μίλια νότια της Μόσχας. Ακολουθούν διεσπαρμένα επτά ακόμη πτώματα μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο συνταγματάρχης Φετίσοβ (Ντόναλντ Σάδερλαντ), ο οποίος διαφωνεί ριζικά με τον ντετέκτιβ Βίκτωρ Μπουράκοβ (Στίβεν Ρία) στο θέμα της εθνικότητας του δολοφόνου.

Η σκηνοθεσία της ενδιαφέρουσας αμερικανικής περιπέτειας είναι του Κρις Τζερολίμο.

Αξιολόγηση: (

ΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΓΗ (BADLANDS)

(ΝΕΤ, 22.00)

Το φιλμ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την τελευταία και προ εικοσαετίας δημιουργία του Τέρενς Μάλικ, που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα εξαιτίας της "Λεπτής κόκκινης γραμμής". Το 1959, ένας οδοκαθαριστής σε μια νότια πολιτεία της Αμερικής ερωτεύεται μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα. Όταν ο βάναυσος πατέρας της της φέρεται άσχημα, τον σκοτώνει και την παίρνει μαζί του.

Έτσι, ανοίγει ένας χορός αίματος, με μια εξαιρετική κινηματογράφηση των αχανών εκτάσεων της Μοντάνα.

Αξιολόγηση: (((

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΟΣ (ROGUE MALE)

(ET3, 21.00)

Επανέκδοση του "Manhunt" (1941) βασισμένο στη νουβέλα του Γκόφρεϊ Χάουσχολντ, παραγωγής BBC σε σενάριο του Φρέντερικ Ράφαελ. Ενδιαφέρουσα ταινία με πολύ καλές ερμηνείες, ιδιαίτερα εκείνη του Πίτερ Ο' Τουλ, στο ρόλο του Βρετανού αριστοκράτη που προσπαθεί να δολοφονήσει τον Χίτλερ στη δεκαετία του '30 και αναζητείται από την Γκεστάπο.

Η σκηνοθεσία είναι του Κλάιβ Ντόνερ σε μια παραγωγή του 1976.

Αξιολόγηση: ((

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ (TRUE LIES)

(STAR, 21.15)

Σε πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση το κατασκοπευτικό θρίλερ του Τζέιμς Κάμερον με τους Α. Σβαρτσενέγκερ και Τζέιμι Λι Κέρτις στους βασικούς ρόλους. Ο Χάρι είναι ο καλύτερος μυστικός πράκτορας της αμερικανικής κυβέρνησης. Η ταυτότητά του παραμένει κρυφή ακόμη και από τη γυναίκα του Έλεν, με την οποία είναι παντρεμένος 15 χρόνια. Ο Χάρι μαζί με τον συνεργάτη του Γκιμπ, προσπαθούν να μάθουν τα σχέδια ενός εμπόρου όπλων. ..

Αξιολόγηση: ((