Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΡΙΤΗ 16/3

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΙΑ (THE SHADOW)

(STAR, 21.15)

Σ' αυτό το θρίλερ του Ράσελ Μαλκάχι, ένας εγκληματίας βρίσκεται στο Θιβέτ. Εκεί τον παίρνει υπό την προστασία του ένας σοφός και τον αναγκάζει ν' αλλάξει ζωή και συνήθειες. Του δίνει μάλιστα, το παρατσούκλι "σκιά". Όταν επιστρέφει στη Νέα Υόρκη βάζει ως στόχο του να πολεμήσει το έγκλημα. Έτσι μπλέκεται σε μία σειρά από περιπέτειες, αλλά συγχρόνως γνωρίζει τον έρωτα.

Αξιολόγηση: (

ΛΕΟΝ (LEON)

(MEGA, 22.50)

Άλλη μια από τις εκκεντρικές περιπέτειες του Λικ Μπεσόν ("Μια νύχτα στον υπόγειο", "Νικίτα"), με τον Λεόν να είναι ένας δολοφόνος, που ζει απομονωμένος, σ' ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Όντας μισάνθρωπος αναγκάζεται να φιλοξενήσει τη δωδεκάχρονη γειτόνισσά του, αφού πρώτα της σώσει τη ζωή. Έτσι, αναπτύσσεται μια ιδιόμορφη φιλία, με τη μικρή να τον θαυμάζει και τον Λεόν να τη χρησιμοποιεί σαν γέφυρα για τον έξω κόσμο. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν η μικρή του ζητάει να γίνει δολοφόνος, για να εκδικηθεί τους εξολοθρευτές της οικογένειάς της.

Αξιολόγηση: ((

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ (WHERE THE HEART IS)

(ΕΤ1, 20.50)

Ο Τζον Μπούρμαν, που διαπρέπει αυτόν τον καιρό με το "Στρατηγό" του, είναι ο σκηνοθέτης αυτού του φιλμ. Ένας παραδοσιακός επιχειρηματίας, ιδρυτής της "American demolition", σκληρός, αλλά και έντιμος, βρίσκεται σε σύγκρουση με τα τρία του παιδιά, τα οποία βλέπει να διαμορφώνονται σε νωθρά και μαλθακά πλάσματα. Όταν βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση τα παιδιά του συμπαραστέκονται αμέριστα, δίνοντας αφορμή για μία σειρά κωμικές καταστάσεις. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε πατέρα και γιους να γνωριστούν καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά.

Αξιολόγηση: (((

Η ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Η ΚΑΜΕΡΑ

(ΝΕΤ, 00.30)

Ουσιαστικά πρόκειται για ντοκιμαντέρ, που αναφέρεται στο μεγάλο σκηνοθέτη Σαμ Φούλερ. Ένας δημιουργός που επηρέασε όλη τη σύγχρονη κινηματογραφία (Βέντερς, Όλιβερ Στόουν, Σκορσέζε, Γκοντάρ, Ταβερνιέ). Πηγή της έμπνευσής του για τις ανατρεπτικές ταινίες του, είναι η ίδια του η ζωή, όπως διέσχισε, τον πόλεμο, τη δημοσιογραφία και τις πολιτικές γελοιογραφίες. Μέσα από αυτά αναδεικνύεται μια εκκεντρική προσωπικότητα, με καίρια πολιτική άποψη.

Αξιολόγηση: (((