Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3

ΑΓΟΥΡΑ ΣΤΑΧΥΑ

(ΝΕΤ, 15.15)

Μια από τις τελευταίες μεγάλες δραματικές ταινίες του αμερικάνικου σινεμά, σκηνοθετημένη από τον Τζορτζ Κιούκορ, με την Κάθριν Χέμπορν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε μια μικρή πόλη ανθρακωρύχων στην Ουαλία φτάνει η Μις Μόφατ, μια ανύπαντρη γυναίκα, για να παραλάβει το σπίτι που κληρονόμησε. Σιγά σιγά αφιερώνεται στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και στην εκπαίδευση των παιδιών των ανθρακωρύχων. Ανάμεσα στους μαθητές ανακαλύπτει κάποιον με εξαιρετικές δυνατότητες.

Αξιολόγηση: (((

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE THIRD MAN)

(ΝΕΤ, 22.30)

Το κλασικό φιλμ του Κάρολ Ριντ, εμπλουτισμένο με τις νότες του Άντον Κάρας και τις υποκριτικές επιδόσεις των Τζότζεφ Κότεν και Όρσον Ουέλες. Ένας Αμερικάνος συγγραφέας φτάνει στη Βιέννη μετά τον πόλεμο, αλλά ένας Βρετανός αξιωματικός του δηλώνει ότι σκοτώθηκε. Καταδιώξεις, ατμόσφαιρα νουάρ, αλλά και χιούμορ συνθέτουν τον καμβά της ταινίας πάνω στον οποίον πλέκεται ένα από τα κλασικά φιλμ της ιστορίας του κινηματογράφου.

Αξιολόγηση: ((((

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ (LIVIN IN OBLIVION)

(ΕΤ1, 23.30)

Τον Τον ντι Τσίλο τον συναντήσαμε πρόσφατα με τη "Φυσική ξανθιά", αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την προηγούμενη δημιουργία του, μια κωμωδία που ανέδειξε το ταλέντο του. Ο Νικ Ριβ είναι ένας νεαρός σκηνοθέτης, ο οποίος αντιμετωπίζει μια νευρωτική ηθοποιό, που του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Συγχρόνως, μπλεγμένες και προβληματικές είναι οι σχέσεις του με τη μητέρα του, αλλά και τον οπερατέρ του. Μέσα σ' όλα αυτά χωράει κι ένας θυελλώδης έρωτας.

Αξιολόγηση: ((

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ (THE BLUE LAGOUN)

(MEGA, 15.20)

Το φιλμ του Ράνταλ Κλάιζερ, ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Φρανκ Λότντερ, γυρισμένο μέσα στην παραδεισένια ομορφιά του Νότιου Ειρηνικού. Δύο μικρά παιδιά και ο μάγειρας του πλοίου βρίσκουν καταφύγιο σ' ένα μαγευτικό νησί, έπειτα από ένα ναυάγιο. Μέσα από τη συνεχή και αβίαστη σχέση τους με τη φύση, ξυπνούν και τα δικά τους ένστικτα και ανακαλύπτουν την ενηλικίωση και τον έρωτα.

Αξιολόγηση: (