Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3

10.30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΡΑΔΥ (10:30 p.m. SUMMER)

(ΕΤ1, 23.35)

Σκηνοθέτης ο Ζιλ Ντασέν, πρωταγωνίστρια η Μελίνα Μερκούρη, σενάριο Μαργκερίτ Ντιράς, γυρισμένη στην Ισπανία, η ταινία γίνεται μια πολυεθνική συνάντηση, από αυτές που συνήθιζε ο μεγάλος σκηνοθέτης.

Ένας Άγγλος, η Ελληνίδα σύζυγός του, η κόρη τους και η φίλη τους εγκλωβίζονται σ' ένα χωριό, όπου έκαναν διακοπές, λόγω κακοκαιρίας. Εκεί καταζητείται ένας κάτοικος, που πυροβόλησε τη γυναίκα του και τον εραστή της. Η σύζυγος αρχίζει κι ενδιαφέρεται με μια περίεργη εμμονή για τον καταζητούμενο.

Αξιολόγηση: (((

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (THE FOURTH PROTOCOL)

(ΑΝΤ1, 01.15)

Γνωστό θρίλερ κατασκοπίας του Τζον Μακένζι, κυρίως διότι βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Φρέντερικ Φορσάιθ "Τα σκυλιά του πολέμου". Στην 1η Ιουλίου 1968 οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σοβιετική Ένωση υπογράφουν μια συνθήκη γα την αναστολή της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων.

Σε αυτή τη συνθήκη προστίθενται τέσσερις διατάξεις, γνωστότερες ως Πρωτόκολλο. Κάποιοι θέλουν να παραβιάσουν το Τέταρτο Πρωτόκολλο κι από εκεί ξεκινούν όλα.

Αξιολόγηση: ((

ΦΡΑΝΤΙΚ (FRANTIC)

(STAR, 23.15)

Η τελευταία, σπουδαία ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, γεμάτη ψυχαναλυτικές αναφορές, αλλά και στιγμές αστυνομικής έντασης. Ένας γιατρός και η γυναίκα του επιστρέφουν στο Παρίσι, για ν' αναβιώσουν το μήνα του μέλιτός τους. Όλα φαίνονται εξαιρετικά για το ζεύγος, παρά τη μικρή παρεξήγηση που συμβαίνει στο αεροδρόμιο με τις βαλίτσες. Η γυναίκα, όμως, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το ξενοδοχείο και ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος υποδύεται έξοχα το σύζυγο, μπαίνει σ' έναν εφιάλτη.

Αξιολόγηση: (((

ΓΚΡΟΤΣΕΣΚΟ (THE GROTESQUE)

(ΕΤ3, 01.00)

Βρετανική, μαύρη κωμωδία, σκηνοθετημένη από τον Τζον Πολ Ντέιβιντσον, γεμάτη περίεργα περιστατικά. Ο Σερ Χούγκο ενδιαφέρεται για τη συναρμολόγηση δεινοσαύρων, περισσότερο από ό,τι για τη σύζυγό του. Στην ιστορία μπλέκονται η κόρη του, ερωτευμένη μ' έναν περίεργο αρραβωνιαστικό, τον οποίο μισεί ο πατέρας της και ο μπάτλερ, που ενδιαφέρεται για τη σύζυγο του αφεντικού του. Συγχρόνως, εξαφανίζεται ο αρραβωνιαστικός και όλα δείχνουν ότι εμπλέκεται ο μπάτλερ στην υπόθεση.

Αξιολόγηση: (