Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3

ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΔΩΛΑ (THE YOUNG AMERICANS)

(ΕΤ3, 01.000

Ο Χάρβεϊ Καϊτέλ σηκώνει το βάρος του έργου αυτού, σκηνοθετημένο από τον Ντάνι Κάνον. Το οργανωμένο έγκλημα στο Λονδίνο βρίσκεται σε έξαρση. Ένας Αμερικάνος γκάγκστερ έχει το ρόλο του ηγέτη στις συμμορίες, που αναστατώνουν την αγγλική πρωτεύουσα. Άλλος ένας Αμερικάνος καλείται από την αστυνομία για να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Αξιολόγηση: (

ΞΕΝΙΑ

(ΝΕΤ, 23.00)

Ένας νεαρός Γάλλος ηθοποιός έρχεται στην Ελλάδα, ως περιπλανώμενος πολίτης του κόσμου. Ερωτεύεται μία έγκυο Ελληνίδα, την Ξένια, με την οποία ταξιδεύει στην Ανδαλουσία, για να γεννήσει το παιδί της. Το ταξίδι παίρνει μια δραματική τροπή, καθώς μια σειρά από συμπτώσεις αναδεικνύουν τον καταλυτικό ρόλο της μοίρας. Η ταινία αυτή του Πατρίς Βιβάνκος διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1989.

Αξιολόγηση: ((

ΜΑΙΡΗ ΡΑΪΛΙ (MARY REILLY)

(MEGA, 23.00)

Η προτελευταία ταινία του Στίβεν Φρίαρς, με πρωταγωνιστές την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Τζον Μάλκοβιτς και την Γκλεν Κλόουζ, εξελισσόμενη στο βικτοριανό Λονδίνο.

Η Μαίρη Ράιλι νιώθει ασφαλείς ως υπηρέτρια του δρ. Τζέκιλ, όντας ταυτόχρονα ερωμένη του. Τα πράγματα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον αινιγματικό κύριο Χάιντ, για τον οποίο αισθάνεται μια ιδιαίτερα δυνατή ερωτική έλξη. Η ροή του έργου αποκτάει περίεργη εξέλιξη, όταν η κοπέλα ανακαλύπτει ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αξιολόγηση: ((

ACCIDENTS

(STAR, 01.15)

Τρία στελέχη μεγάλων εταιριών πεθαίνουν σε πρόσφατα ατυχήματα. Ένας καχύποπτος αστυνομικός ανακαλύπτεί τη σύνθεση αυτών των θανάτων, αποκαλύπτοντας τη χρήση μυστήριων όπλων πολέμου, που θ' αποφέρουν μεγάλα κέρδη στους εμπόρους τους. Τότε κινδυνεύει και η ζωή του ίδιου, γεγονός που δίνει έναυσμα για το ξεκίνημα της περιπέτειας. Η σκηνοθεσία είναι του Γκίντι Άμιρ.

Αξιολόγηση: (