Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Θεατρικό σεμινάριο. "Η χρήση της μάσκας στην αρχαία τραγωδία" είναι το θέμα σεμιναρίου που διοργανώνει από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου το Θέατρο Τέχνης "Ακτίς Αελίου" (Χριστοπούλου 12). Διδάσκει ο σκηνοθέτης Νίκος Σακαλίδης σε συνεργασία με τη σκηνογράφο Ευαγγελία Κιρκινέ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 229249, στο e-mail: και στο web-side:www.aktisaeliou.gr.

Video-Art. Το 2ο PixelDance Video-Art Festival διοργανώνει το Μάιο στη Θεσσαλονίκη η In Flux Art. Θα προβληθούν ταινίες video (Video-Art, Animation, Multimedia, Ντοκιμαντέρ) από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Μαρτίου. Πληροφορίες: www.pixeldance.gr, email: .

Ενετικά… παλιοσίδερα. Ένα ζευγάρι αθίγγανων που μάζευαν παλιοσίδερα ήταν αυτοί που πήραν έξω από τα ενετικά νεώρια των Χανίων δύο ενετικά κανόνια, βάρους 300 κιλών έκαστο, τα οποία βρίσκονταν εκεί, προκειμένου να συντηρηθούν. Η είδηση της κλοπής έπεσε σαν "κανονιά" στις αρχές της πόλης. Οι δράστες εντοπίστηκαν χθες το πρωί, την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν τα κειμήλια μαζί με άλλα αντικείμενα σε μάντρα σιδερικών. Η σύζυγος του αθίγγανου δήλωσε πως δεν γνώριζαν την ιστορική αξία τους.

Google Video. Τα εθνικά αρχεία των ΗΠΑ συνεργάζονται με το Google, ώστε οι ιστορικές ταινίες τους να γίνουν διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές. Από τις πρώτες 100 ταινίες που διατέθηκαν στο Google Video η παλαιότερη είναι η "Καρμενσίτα-Ισπανικός Χορός" (1894) του Τόμας Άρματ.

Τζορτζ Μάικλ. Ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη ο Τζορτζ Μάικλ προχθές στην περιοχή του Χάιντ Παρκ, όπου εντοπίστηκε λιπόθυμος μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το γνωστό τραγουδιστή. Περιορίστηκε να ανακοινώσει πως συνελήφθη ένας 42χρονος με υποψίες για κατοχή ναρκωτικών. Ο καλλιτεχνικός πράκτορας και οι διαφημιστές του τραγουδιστή δεν σχολίασαν την είδηση. Ο Μάικλ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και θα επιστρέψει στο τμήμα στα τέλη Μαρτίου.

Τζορτζ Κλούνεϊ. Επίθεση κατά των αμερικανικών ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, επειδή τον αποκάλεσαν "προδότη". Μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι τα ΜΜΕ της χώρας του τον "κάρφωσαν", επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στο συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Δικαστική διαμάχη. Στις λονδρέζικες δικαστικές αίθουσες κλήθηκε ο Νταν Μπράουν, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "Ο Κώδικας Ντα Βίντσι", έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του οι Βρετανοί συγγραφείς Μάικλ Μπέιγκεντ και Ρίτσαρντ Λι, οι οποίοι τον κατηγορούν για λογοκλοπή. Υποστηρίζουν ότι έκλεψε ιδέες από το βιβλίο τους "Το Ιερό Αίμα και το Ιερό Δισκοπότηρο" (1982).

Μπίλι Έλιοτ. Τρεις άγνωστοι μέχρι πρότινος ηθοποιοί, οι έφηβοι Τζέιμς Λόμας, Τζορτζ Μαγκουάιρ και Λίαμ Μάουερ, οι οποίοι ερμήνευσαν το ρόλο του Μπίλι Έλιοτ στο ομώνυμο θεατρικό μιούζικαλ, απέσπασαν το βραβείο Λόρενς Ολίβιε καλύτερου ηθοποιού, νικώντας τον κινηματογραφικό αστέρα Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στο θέατρο απονεμήθηκε στον Ίαν ΜακΚέλεν.

Πρέσβεις συνείδησης. Τον τίτλο των Πρεσβευτών Συνείδησης απένειμε στους U2 η Διεθνής Αμνηστία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγκο στη Χιλή.

Κοστούμια. Η Κολίν Άτγουντ απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο βραβείο της Ένωσης Σχεδιαστών Κοστουμιών για τις δημιουργίες της στις κινηματογραφικές "Αναμνήσεις μιας γκέισας".