Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( με οδηγό το φεγγάρι :: 25/1/2006 18:25:02) 

Παράστασταση με σύνθεση μουσικής και ποίησης θα δώσουν το βράδυ της Παρασκευής η Γεωργία Συλλαίου και ο Θοδωρής Οικονόμου.

Με οδηγό το φεγγάρι

Με ιστορίες για φεγγάρια στις αποσκευές τους η Γεωργία Συλλαίου με τη φωνή της και ο Θοδωρής Οικονόμου με το πιάνο θα κάνουν το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο του Βαφοπούλειου ένα ταξίδι από τη Λέσβο της Σαπφούς έως τα καμπαρέ του Βερολίνου και τους δρόμους των μεγαλουπόλεων της Αμερικής.

Υλικό των ιστοριών μουσικές, τραγούδια και κείμενα με θέμα το φεγγάρι. Τη Σελάνα της Σαπφούς και το ιταλικό Luna, τη σελήνη, "την κοινή μητέρα κάθε ειλικρινούς και συγκινητικής δημιουργίας", όπως λένε οι συντελεστές αυτής της πρωτότυπης μουσικής παράστασης, που παρουσίασαν για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Από τον Ελύτη έως τη Σαπφώ

Δεν πρόκειται για μία συναυλία μιας σειράς τραγουδιών με κοινό θέμα αλλά για μία σύνθεση, στην οποία μπλέκονται η ποίηση του Ελύτη με τα τραγούδια του Τομ Γουέιτς και της Μάριαν Φέιθφουλ, η μουσική του Πιοβάνι και του Βάιλ με τα ποιήματα της Σίλβια Πλαθ, της Σαπφούς και τους στίχους της Μπιοργκ.

Η Γεωργία Συλλαίου και ο Θοδωρής Οικονόμου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2004 για την παρουσίαση στο Επταπύργιο τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Συμμετείχαν στις συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με θέμα "Θάνος Μικρούτσικος-Ταξιδεύοντας" και ετοιμάζουν ακόμη μία παράσταση με τίτλο "Εαρινή Παραπλάνηση", η οποία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006.

Παράλληλα ετοιμάζουν και έναν δίσκο, στον οποίο, όπως οι ίδιοι λένε, "θα αποτυπώνεται η προσωπική τους ματιά τόσο για τη μουσική όσο και για την ανθρώπινη περιπέτεια".

* Η παράσταση στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα αρχίσει στις 9 μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.