Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Κώστας Ζουράρις εφ' όλης της ύλης

Το συγγραφικό του έργο θα παρουσιάσει ο πολιτειολόγος και εκδότης των εφημερίδων "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" Κώστας Ζουράρις αύριο 15 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία "Ανατόλια" (Δημ. Γούναρη 39, απέναντι από την Καμάρα). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίκαιρη συζήτηση για την πολιτική γελοιογραφία

Τέσσερις γνωστοί Έλληνες γελοιογράφοι θα συζητήσουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων στην Αθήνα) για την "Πολιτική γελοιογραφία, τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία", θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ. Η συζήτηση διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το οποίο οργάνωσε στον ίδιο χώρο και έκθεση με θέμα "Πολιτική Γελοιογραφία" με τη συμμετοχή 29 γελοιογράφων.

Τα Χανιά τιμούν τον Γουόλτερ Λάσαλι

Αύριο στις 8 το βράδυ τα Χανιά θα τιμήσουν τον "υιοθετημένο" Κρητικό και διάσημο διευθυντή φωτογραφίας Γουόλτερ Λάσαλι. Ο Λάσαλι, που έχει τιμηθεί με το Όσκαρ Φωτογραφίας για τη δουλειά του στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη "Ζορμπάς ο Έλληνας", ζει μόνιμα στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπου γυρίστηκε η ταινία. Ο Γουόλτερ Λάσαλι, που γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1926, έχει δουλέψει και σε πολλές άλλες ελληνικές και ξένες ταινίες στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του.

Νικητής στη μάχη του…ταμείου ο "Ροζ Πάνθηρ"

Μπορεί να μην κέρδισε τους κριτικούς, σίγουρα όμως κέρδισε τη μάχη του ταμείου ο νέος "Ροζ Πάνθηρ", η ταινία με θέμα τις περιπέτειες του γνωστού γκαφατζή αστυνομικού Κλουζό. Το ρόλο του αμίμητου, όπως όλοι ομολογούν, Πίτερ Σέλερς ερμηνεύει ο καλός Στίβεν Μάρτιν, με συμπρωταγωνιστή τον Ζαν Ρενό. Οι εισπράξεις της ταινίας στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της στις ΗΠΑ έφθασαν τα 21,7 εκατομμύρια δολάρια.

Παιχνίδι των αρχαίων Κινέζων το γκολφ;

Μια έκθεση στο Χογκ Κογκ δίνει απάντηση στο ερώτημα ποιος λαός ανακάλυψε το γκολφ. Οι ζωγραφιές που παρουσιάζονται στην έκθεση, χρονολογούνται από το 13ο και το 14ο αιώνα και δείχνουν Κινέζους ευγενείς να παίζουν ένα παιχνίδι παρόμοιο με το γκολφ. Γενικός τίτλος της έκθεσης "Τρόποι διασκέδασης των αρχαίων Κινέζων" και ονομασία του ανάλογου του γκολφ παιχνιδιού "τσουιουάν", που σημαίνει "κτυπώ την μπάλα".