Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( ολος ο πλέσσας σε δύο βραδιές στο μύλο :: 13/2/2006 19:31:51) 

Ο πολυτραγουδισμένος συνθέτης δεν θα μας στερήσει βέβαια τη χαρά να ακούσουμε ζωντανά απόψε και αύριο επιτυχίες του που αγαπήσαμε.

Ολος ο Πλέσσας σε δύο βραδιές στο Μύλο

Το πρόγραμμα θα περιλάβει και τζαζ συνθέσεις του δημιουργού

"Θα πιω απόψε το φεγγάρι", "Καμαρούλα", "Οι θαλασσιές οι χάντρες", "Το φεγγάρι πάνωθέ μου", "Του αγοριού απέναντι"… Και ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τις αξέχαστες δημιουργίες του καταξιωμένου συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έγιναν πασίγνωστες και από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου; Τώρα το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει ζωντανά όχι μόνο αυτές αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το σύνολο του έργου του, σε δύο βραδιές που διοργανώνονται στο Μύλο απόψε και αύριο. Πέρα όμως από τα λαϊκά αυτά τραγούδια, που έγιναν αρχικά γνωστά από τις ερμηνείες του Τόλη Βοσκόπουλου, της Μαρινέλλας, της Τζένης Βάνου, θα γνωρίσουμε και ένα άλλo πρόσωπο του αγαπητού δημιουργού, λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το πρόγραμμα θα περιλάβει τζαζ συνθέσεις του ίδιου αλλά και άλλων γνωστών συνθετών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καλλιτέχνης έδωσε μία πολύ επιτυχημένη παράσταση με το κουαρτέτο του στο Μύλο τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο του 17ου εθνο-τζαζ φεστιβάλ των Δημητρίων. Θα περιληφθούν επίσης αποσπάσματα από το "Δρόμο", το έργο του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι ένα από τα πρώτα άλμπουμ σε πωλήσεις στην Ελλάδα.

Τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν παλαιοί και νεότεροι συνεργάτες του, μερικοί από τους οποίους είναι η Ζωή Κουρούκλη, η Εύη Καπάταη, ο Σπύρος Κλείσσας και η Εύη Σιαμαντά, αλλά θα υπάρξουν και συμμετοχές ερμηνευτών - έκπληξη. Στην παράσταση θα συμμετάσχουν επίσης οι μουσικοί του Jazz Quartet Τ. Καλλίρης, Ν. Τσεσμελής, Γ. Λαβράνος, Θ. Γεωργουλάς και Δ. Βασιλόπουλος.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Κ.ΤΣ.