Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( "τσίρκο κάλπικο" η σκηνή του principal από την παρασκευή :: 31/1/2006 20:28:44) 

Στη μουσική παράσταση ενώνουν τις δυνάμεις τους μεταξύ άλλων η Ευανθία Ρεμπούτσικα (αριστερά) και η Έλλη Πασπαλά, ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος (κάτω) και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

"Τσίρκο κάλπικο" η σκηνή του Principal από την Παρασκευή

Το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις

Στο Principal Club Theatre μεταφέρεται το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα "Τσίρκο κάλπικο" από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για μία μουσική παράσταση στην οποία συνενώνουν τις δυνάμεις τους οι συνθέτες Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτης Καλατζόπουλος, οι ερμηνεύτριες Έλλη Πασπαλά και Γιώτα Νέγκα, ενώ σε ρόλο παραμυθά εμφανίζεται εκτάκτως ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Η εξαίρετη "Ορχήστρα του Δρόμου" αναλαμβάνει να μεταφέρει τις μυρωδιές αγαπημένων δισκογραφικών εργασιών των συντελεστών, όπως: "Πολίτικη κουζίνα", "Πέμπτη Απόγευμα", "Peppermint", "Μικρές ιστορίες", "Για τη συνήθεια του έρωτα", "Φωνή Αιγαίου", "Το Αστέρι και η ευχή" κ.ά.

Με κινηματογραφική αντίληψη το πρόγραμμα "Τσίρκο κάλπικο" ανοίγει χαμηλόφωνα με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και το μαντολίνο του. Αμέσως μετά μέσα από το σκοτάδι της πλατείας βγαίνουν παιανίζοντα χάλκινα, καπέλα τσίρκου, στολές χρωματιστές. H ατμόσφαιρα θυμίζει περιφερόμενο ιταλικό θίασο ή λιγάκι παλιά Ελλάδα σε εθνική εορτή. Πολύς κόσμος πάνω στη σκηνή, ακορντεόν, όρθια μπάσα, μεγάλες φωνές, τύμπανα, σαματατζίδικα πνευστά. Ο Γιώργος Κοντογιάννης με κιθάρα, μαντολίνο και μπουζούκι, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο… δικός μας Παντελής Στόικος στην τρομπέτα και το καβάλ, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο και τα πλήκτρα, ο Φέργκιους Κάρι στο κόντρα μπάσο και ο Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα συμβάλλουν στο μεγάλο πανηγύρι. Έκτακτη συμμετοχή ο Κωστής Μαραβέγιας και το νέο αυτόματο και ιπτάμενο ακορντεόν του.