Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Συναυλία στο "Άνετον"

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το πρόγραμμα της συναυλίας με έργα μουσικής δωματίου που θα δώσουν στις 9 σήμερα το βράδυ στο θέατρο "Άνετον" οι Γιάννης Ανισέγκος στο φλάουτο και Yukiko Shinohara πιάνο. Θα ερμηνεύσουν έργα Χίντεμιτ, Τζόναθαν Χάρβεϊ και άλλων σύγχρονων συνθετών. Τη συναυλία διοργανώνει ο σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Ο Πέντρο επιστρέφει

Πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Πέντρο Αλμοδόβαρ στη γενέτειρά του Πουερτολάνο. Η ταινία, με τίτλο "Επιστροφή" και πρωταγωνίστριες την Πενέλοπε Κρουζ και την Κάρμεν Μάουρα, περιγράφει την ιστορία της προσαρμογής μιας οικογένειας αγροτών, η οποία αναγκάζεται να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας Μαδρίτη. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν περίπου 1.000 προσκεκλημένοι του σκηνοθέτη.

Φτωχότερη η όπερα

Μεγάλη απώλεια για την όπερα ο θάνατος της Άννας Μόφο σε ηλικία 73 ετών. Η Μόφο, που είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες που βγήκαν ποτέ στη σκηνή των λυρικών θεάτρων, είχε αρχίσει την καριέρα της σε τηλεοπτική παραγωγή της "Μαντάμ Μπατερφλάι". Πρωταγωνίστρια επί σειρά ετών στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης είχε επίσης εμφανισθεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Αδεια τα σινεμά

Μείωση κατά 6% στα έσοδα των κινηματογράφων και κατά 9% στον αριθμό των θεατών που μπήκαν στους κινηματογράφους καταγράφηκε φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίστροφα, αυξήθηκαν κατά πολύ τα ποσά που δαπανούν τα στούντιο για τη διαφήμιση των νέων παραγωγών τους. Κινηματογραφικοί παράγοντες του Χόλιγουντ θεωρούν ότι για τη μείωση ευθύνεται η αύξηση των πωλήσεων των DVD.

Θυμός μηχανόβιων

Την οργή των μηχανόβιων "Hell Angels" προκάλεσε η εταιρεία Γουόλτ Ντίσνεϊ μετά την ανακοίνωση ότι το κινηματογραφικό τμήμα της θα γυρίσει ταινία με θέμα τους μοτοσικλετιστές. Όπως αναφέρουν σε μήνυση που κατέθεσαν στα αμερικανικά δικαστήρια, στην ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Τζον Τραβόλτα, χρησιμοποιείται ο λογότυπος της οργάνωσης χωρίς να έχει ζητηθεί η άδειά τους. Η εταιρεία χαρακτήρισε τις κατηγορίες αβάσιμες.