Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Σπηλαιογραφία. Βραχογραφίες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι παλαιότερες από αυτές των περίφημων σπηλαίων Λασκό, ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο στη Δυτική Γαλλία. Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις οι βραχογραφίες είναι ηλικίας 25.000 ετών, αλλά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, για να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις. Το σπήλαιο βρίσκεται κοντά στην πόλη Βιλονέρ και ανακαλύφθηκε το Δεκέμβριο. Οι ζωγραφιές στο σπήλαιο Λασκό χρονολογούνται προ 13.000 ετών.

Εκστρατεία. Το ρόλο του εκπροσώπου και συντονιστή της εκστρατείας υπέρ των μουσικών της πληγείσας από τις πλημμύρες Νέας Ορλεάνης έχει αναλάβει ο Ετζ, ο κιθαρίστας των U2. Η εκστρατεία έχει βοηθήσει ήδη αρκετούς μουσικούς να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό. "Ο κόσμος γνωρίζει ότι η μουσική έχει κυρίαρχη θέση στο πνεύμα της Ν. Ορλεάνης και πως βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν και πάλι τη ζωντάνια τους ουσιαστικά βοηθάμε την οικονομία και τη διάθεση ολόκληρης της κοινότητας", δήλωσε ο Ετζ.

Μος-Αφροδίτη. Στο πρόσωπο της Κέιτ Μος (φωτογραφία) βρήκε τη νέα μούσα του ο γλύπτης Μαρκ Κουίν. Θα απαθανατίσει το γνωστό μοντέλο ως τη σύγχρονη Αφροδίτη, δίνοντας τη μορφή της σε πέντε μπρούτζινα γλυπτά. Πρόθεσή του είναι να την απεικονίσει σε ακραίες στάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον καλλιτέχνη θα αντανακλούν τη σχέση της με την κοινωνία. Ως γνωστόν η Κέιτ Μος έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα ΜΜΕ με την προσωπική της ζωή, μεταξύ άλλων και με προβλήματα που αντιμετώπιζε με ναρκωτικές ουσίες.

Βιογραφία. Μετά τον Ρέι Τσαρλς και τον Τζόνι Κας άλλος ένας εκλιπών αστέρας της μουσικής θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με το περιοδικό "Hollywood Reporter" τα τελευταία χρόνια της ζωής του τραγουδιστή της σόουλ Μάρβιν Γκάι θα αποτυπωθούν στα κινηματογραφικά καρέ. Το αστέρι της Motown, που δολοφονήθηκε από τον πατέρα του το 1984, θα ενσαρκώσει ο Τζέσι Λ. Μάρτιν. Η βιογραφία υπό τον τίτλο "Sexual Healing" θα είναι ανεξάρτητη παραγωγή και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ουγγαρία και τη Γερμανία.

Γκράμις. Πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων και απίθανων καλλιτεχνικών συνδυασμών έχουν προγραμματίσει φέτος οι διοργανωτές των Γκράμις. Στην αυριανή τελετή απονομής θα εμφανιστούν επί σκηνής μεταξύ άλλων οι U2 και η Μέρι Τζ. Μπλάιτς, η Φέιθ Χιλ και ο Κιθ Έρμπαν, καθώς και οι Κριστίνα Αγκιλέιρα, Τζέιμι Φοξ, Κέινι Γουέστ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Μαράια Κάρεϊ και Coldplay.

Βραβείο. Με το βραβείο "Modern Master" του Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα τιμήθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, τον οποίο επευφήμησαν για τις πολιτικές ταινίες του. "Δεν νομίζω ότι είναι γενναίο να κάνεις τέτοιες ταινίες", είπε ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης. "Με τρομοκρατεί η ιδέα να μην κάνω τέτοιου είδους ταινίες. Φοβάμαι μήπως ξυπνήσω στα 70 χρόνια μου και πω 'είμαι ξανά ο Μπάτμαν'", πρόσθεσε.

Σινεμά. Ο ρόκερ Μέριλιν Μάνσον θα συμμετάσχει στην ταινία "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Λιούις Κάρολ. Ο ίδιος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν το καλοκαίρι.