Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η κεραμίστρια Άνετ Γόλφραμ κρατά δύο προτομές του Αμαντέους Μότσαρτ, τις οποίες δημιούργησε στο πλαίσιο του εορτασμού των 250 ετών από τη γέννηση του συνθέτη. Αποτελούν δύο από τα περίπου 25.000 σχέδια που παρήγαγε εργοστάσιο στη Γερμανία για την περίσταση. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/JAN-PETER KASPER

Τα αγαλματάκια των Όσκαρ εκτίθενται στη Νέα Υόρκη μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Λ. Άντζελες για τη μεγάλη βραδιά της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Δεν είναι ακριβώς γνωστό γιατί ονομάζονται Όσκαρ. Πιθανότατα από ένα μέλος της Ακαδημίας, που το 1930 θεώρησε ότι το αγαλματάκι έμοιαζε με το θείο της Όσκαρ! (ΠΗΓΗ: Reuters)

Στη Σιγκαπούρη γιορτάζουν το νέο σεληνιακό έτος του σκύλου, δηλαδή την Πρωτοχρονιά, με μία μεγάλη παρέλαση, όπου παρουσιάζονται διάφορα άρματα, όπως αυτή η πεταλούδα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/HOW HWEE YOUNG)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έλευση της Πρωτοχρονιάς στην Ασία παρουσιάζονται και έργα με την παραδοσιακή καλλιγραφική γραφή της Κίνας. Στο πάρκο της Μπενζίγκ φιλοξενούνται ανάλογα έργα, που φαίνεται να τραβούν ιδιαίτερα την προσοχή των επισκεπτών. (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/MICHAEL REYNOLDS)