Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αρχίζουν μέσα στον Ιανουάριο τα γυρίσματα μιας αμφιλεγόμενης κωμωδίας, στα γερμανικά, με θέμα τον Αδόλφο Χίτλερ. Πρόκειται για έργο του Ελβετού Εβραίου σκηνοθέτη Ντάνι Λεβί, που το 2005 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την κωμωδία "Alles Auf Zucker!", μία ταινία για τη ζωή των Εβραίων στη Γερμανία σήμερα.

Η νέα ταινία με τίτλο "Φίρερ μου, η πραγματική αλήθεια για τον Αδόλφο Χίτλερ" θα παρουσιάζει τον ηγέτη των ναζί ως ένα ανθρωπάκι που βοηθήθηκε, για να φτάσει στην κορυφή, από έναν Εβραίο κωμικό.

Σύμφωνα με τον Λεβί, οι ναζί ηγέτες έχουν "υψωθεί σε βάθρα" από τα ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα και ήρθε η ώρα να κατέβουν.

Το Κινηματογραφικό Συμβούλιο του Βερολίνου και Βρανδεμβούργου, που ανήκει στο γερμανικό δημόσιο, χρηματοδότησε την ταινία με κονδύλια που άγγιζαν τα 500.000 δολάρια. Η προηγούμενη ταινία του Λεβί αποτέλεσε ένα τεράστιο ρίσκο, ωστόσο έγινε αποδεκτή με θετικές κριτικές από το κοινό. Το νέο εγχείρημά του είναι πιο φιλόδοξο, ενώ προκλήθηκε έντονη διαμάχη στη γερμανική κοινή γνώμη αναφορικά με τα όρια της τέχνης, έπειτα από γερμανική ταινία που απεικόνιζε με γραφικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες του Χίτλερ στα υπόγεια της καγκελαρίας στο Βερολίνο, πριν να αυτοκτονήσει.