Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( να η ευκαιρία για καριέρα στο χώρο της όπερας! :: 16/1/2006 18:43:22) 

Οσοι θα επιλεγούν από την Όπερα Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας θα συμμετάσχουν στο έργο του Μορίς Ραβέλ "Το Παιδί και τα Μάγια". Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο "Μαγικός αυλός", μία παραγωγή που παρουσιάστηκε στην πόλη μας το 2005.

Να η ευκαιρία για καριέρα στο χώρο της όπερας!

Ακρόαση νέων καλλιτεχνών στις 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Είσαι νέος καλλιτέχνης και επιθυμείς μία καριέρα στο χώρο της όπερας; Να η ευκαιρία! Η Όπερα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας διοργανώνουν ακρόαση καλλιτεχνών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε παραγωγές και projects του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4). Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν στην όπερα του Μορίς Ραβέλ "Το Παιδί και τα Μάγια", η οποία θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα σε συνεργασία με την Όπερα Θεσσαλονίκης, στην Κρήτη και την Κύπρο, καθώς και σε μελλοντική συμπαραγωγή των δύο φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.operaeurope.org και να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής με ημερομηνία λήξης της αποστολής τη 15η Φεβρουαρίου 2006 στη διεύθυνση η οποία αναγράφεται σε αυτήν.

Κοινοποίηση της αίτησης πρέπει επίσης να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή στην ταχυδρομική διεύθυνση Όπερα Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 2, 54621, Θεσσαλονίκη. Οι αιτούντες θα ενημερωθούν για την ώρα προσέλευσής τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας. Επιθυμία των δύο φορέων είναι οι καλλιτέχνες που θα προσέλθουν στην ακρόαση να έχουν ηλικία κάτω των 35 ετών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Όπερας χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του είναι να αναπτύξει το κοινό της όπερας στη γηραιά ήπειρο και να βοηθήσει νέους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα σε αυτό το χώρο.