Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( το φεστιβάλ στο ίντερνετ ) 

Το Φεστιβάλ στο Ίντερνετ

Τριανταοχτώ χρόνια της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου ψηφοποιούνται, οργανώνονται και παρουσιάζονται μέσα από το νέο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ανανεωμένο, ενημερωμένο και με άριστη αισθητική και λειτουργικότητα, πρόκειται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους σινεφίλ όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού στο μέλλον, όταν θα προστεθούν και οι αγγλόφωνες ιστοσελίδες του.

Σερφάροντας στο http://www.filmfestival.gr/ ο επισκέπτης βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του site, που περιλαμβάνει ένα κατατοπιστικό μενού που διευκολύνει ιδιαίτερα την εξερεύνηση, ελαχιστοποιεί την ανάγκη για κίνηση back.

Παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και το προσωπικό του Φεστιβάλ, τη μόνιμη έδρα του, τον κινηματογράφο "Ολύμπιον" και τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Σημαντικό, θεαματικό και σχεδόν συγκινητικό σημείο του site είναι οι σελίδες που περιγράφουν την ιστορία του από την πρώτη διοργάνωση "Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου" του 1960 έως και την περσινή. Εδώ βρίσκονται αναλυτικότατα και παραστατικά όλες οι φάσεις του Φεστιβάλ με λεπτομερείς περιγραφές για τις ταινίες που διαγωνίστηκαν, τα βραβεία, ακόμη και για το κλίμα το οποίο επικρατούσε στις προβολές.

Ακόμη, όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιες από τις εκδόσεις του Φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα μέσω το "Κατάστημα" του site, με τη γνωστή διαδικασία της ηλεκτρονικής αγοράς.

Σύντομα θα παρουσιάζονται όλα τα τεύχη της εφημερίδας του Φεστιβάλ "Πρώτο Πλάνο", ενώ ως δώρο στο δικτυοδρόμο δίνεται ήδη ένα download πρόγραμμα με σχέδια και εικόνες από την έκθεση του Αϊζενστάιν που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια.