Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ζωγραφίζοντας…

Ούτε οι χιονοπτώσεις αλλά ούτε και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες εμπόδισαν την προσέλευση πλήθους φιλότεχνων στη γκαλερί της Ζήνας Αθανασιάδου, όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής της Ηώς Αγγελή.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον καθηγητή της ΑΣΚΤ κ. Β. Δημητρέα, τη θεωρητικό τέχνης κ. Σάνια Παπά με τον dealer της μοντέρνας τέχνης κ. Claude Cousteau, τους καλλιτέχνες κ. Α. Προδρομίδη, Α. Δενδρινό, Μ. Ζιώγα, Γ. Βούρο, Σ. Τσιούμα, την κ. Ι. Γραμματικού από την εκπομπή "design", τις γκαλερίστες κ. Άννυ Μπάλτα και Νάντια Χατζητόλιου, τις δημοτικές συμβούλους κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου και Έλενα Ράπτη.

Έργα από ακουαρέλες με στιγμές από την παιδική ηλικία και από παλιές εξώπορτες αρχοντικών με τίτλο "Δεσμοί με το παρελθόν" εκθέτει στην αίθουσα τέχνης "Irene Marli" η ζωγράφος κ. Κατερίνα Βλάχου-Πετρίδου.

Στο βερνισάζ της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αξιωματικός του λιμενικού σώματος κ. Ψαλίδας, ο συγγραφέας-σκηνοθέτης κ. Μάκης Πιτσωίδης, ο κ. Σάκης Δώνης, ο κ. Γρηγόρης Χαντόλιας, το ζεύγος Λεοντιάδη κ.ά.

Παρουσία σύσσωμου του φιλότεχνου κοινού της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, έκθεση με θέμα "Ζωγραφική για το θέατρο", με έργα των Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη και Μόραλη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η πρόεδρος της "Στοργής", κ. Τίμη Μπακατσέλου, η οποία κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε δεν παρέλειψε να τονίσει τη σπανιότητα και την ανυπολόγιστη αξία των εκθεμάτων.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον πρόεδρο του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κ. Χρήστο Λαμπράκη, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρη Κούβελα με τη σύζυγό του, Νίκη, τον πρόεδρο του δ.σ. του ΚΘΒΕ, κ. Δημήτρη Σαλπιστή, τον ειδικό γραμματέα Αθλητισμού, κ. Στέλιο Αγγελούδη, τον ευρωβουλευτή κ. Νίκο Παπακυριαζή, τον ζωγράφο κ. Στέλιο Μαυρομάτη, τον πρόεδρο του Propeller Club, κ. Κώστα Τζαχίλη, την κ. Μαίρη Τόντη, τον κ. Άκη Τόντη, την κ. Θάλεια Εξάρχου, την κ. Νανά Μπρέντα, τον κ. Π. Κουνούπη κ.ά.

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Έκθεση με έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας νέων καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε στο πολιτιστικό κέντρο "Στυλιανός Νικολαΐδης". Αρκετοί φιλότεχνοι Θεσσαλονικείς έσπευσαν στην τελετή των εγκαινίων για να θαυμάσουν τα εκθέματα και να συγχαρούν τους δημιουργούς.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον κ. Γιώργο Ψαράκη -που επιμελήθηκε της εκδήλωσης και συμμετείχε σε αυτήν με έργα του-, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, κ. Νίκο Μακραντωνάκη, τον προϊστάμενο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Θεσσαλονίκης και γενικό γραμματέα της Διεθνούς Εταιρείας Λόγου και Τέχνης, κ. Μ. Φροΐλο κ.ά.