Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "οχι" σε ψήφισμα για τον ξενώνα του ψυχιατρείου :: 9/3/2006 19:47:33) 

"Οχι" σε ψήφισμα για τον ξενώνα του ψυχιατρείου

Το νομαρχιακό συμβούλιο αρνήθηκε να πάρει θέση στην αντιπαράθεση

"Φρένο" στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο θα εξέφραζε τον προβληματισμό για την αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων του δήμου Ευόσμου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για τον ξενώνα πρώην ψυχικά ασθενών, έβαλε η διοίκηση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συζήτησης που άνοιξε στη χθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Την πρόταση ψηφίσματος, όπως και αυτή που αφορούσε στην κατάθεση αγωγών εναντίον όσων αρνούνται στέγη στους δεκαπέντε ασθενείς που έχουν αποθεραπευτεί, κατέθεσαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Συλβάνα Καρασσαβίδου. Παρότι η διοίκηση της νομαρχίας, μέσω του αντινομάρχη Δημόσιας Υγείας Μιχάλη Τζόλα, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα υπεύθυνα και θα τεθεί την προσεχή εβδομάδα στην αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή παρουσία του δημάρχου Ευόσμου και εκπροσώπων του ΨΝΘ, η πλειοψηφία του σώματος απέρριψε την πρόταση για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρότι δεν πήρε καμία θέση για το ζήτημα που προέκυψε στον Εύοσμο, επιτέθηκε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης που άφησαν αιχμές για αδράνεια της διοίκησης. "Δεν επιτρέπω κατήχηση από κανέναν για τέτοια θέματα. Είναι ντροπή να αμφισβητείτε την ευαισθησία που έχει δείξει η διοίκηση της νομαρχίας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες", υπογράμμισε και συνέχισε υψώνοντας τους τόνους: "Ποιοι το κάνετε αυτό; Εσείς που αδιαφορήσατε επί σειρά ετών για τέτοια ζητήματα και εκμεταλλευτήκατε περιστάσεις;"

ΦΑΝΗ ΣΟΒΙΤΣΛΗ