Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( χέρι - χέρι - κατ' αλλού :: 15/1/2006 22:53:17) 

Χέρι - χέρι

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με μία συνάδελφο, δημοσιογράφο, σχολιάζαμε πολιτικές παρουσίες και απουσίες. Δίπλα μας καθόταν ένας κύριος, ο οποίος έσπευσε να μας ενημερώσει ότι το παρών θα έδινε και ο Γ. Καρατζαφέρης. Τον ρωτήσαμε: "ως τι θα παραβρεθεί, μήπως ως υποψήφιος δήμαρχος;" και μας απάντησε: "ως ο μόνος ευρωβουλευτής που ενδιαφέρεται στις Βρυξέλλες για αυτά τα θέματα"! "Ε, δεν είναι και έτσι, σχολιάσαμε" και εκείνος προσπαθούσε με πολύ ζέση να μας πείσει για το δίκιο του. Στο τέλος μας συστήθηκε ως μακεδονάρχης ή Θεσσαλονικάρχης του ΛΑΟΣ και μας λύθηκαν απορίες.

… για τον κοψοχέρι

Ο Γ. Καρατζαφέρης ήρθε, η συνέντευξη ξεκίνησε και όση ώρα διαρκούσαν οι ομιλίες των συνδικαλιστών έκλεινε πού και πού τα μάτια του, διότι προφανώς ήταν κουρασμένος από τις βόλτες και τις χειραψίες, που ήδη είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη. Αυτές οι μικρές δόσεις ύπνου φαίνεται ότι ήταν αρκετές για να αναζωογονήσουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος μόλις πήρε το λόγο, "άστραψε και βρόντηξε". Από αυτά που είπε, βέβαια, όλοι (τουλάχιστον, έτσι ελπίζω) καταλάβαμε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, επειδή ενδιαφέρεται να φέρει το θέμα της ΒΦΛ στην ευρωβουλή, αλλά επειδή ενδιαφέρεται για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, εκμεταλλεύτηκε την αγωνία των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους για να μας πει, "καρφώνοντας" την (σ.σ. απαράδεκτη) απουσία του Β. Παπαγεωργόπουλου, ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας εαυτόν ως εν δυνάμει δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Εντάξει… τρομάξαμε.

Μ.ΠΛ.

Κατ' αλλού

"Ο αγώνας για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών στη Θεσσαλονίκη είναι μονόδρομος για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης και απαιτεί την ειλικρινή συνεργασία όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ξεφύγει από τις συντηρητικές πολιτικές των μικρών οριζόντων". Τάδε έφη Χρύσα Αράπογλου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ του 5ου δημοτικού διαμερίσματος, αλλά μάλλον δεν διάβασε προσεκτικά το σχετικό γκάλοπ της "ΜτΚ", από το οποίο προκύπτει ότι η Θεσσαλονίκη κατ' αλλού γέρνει. Και στο ότι η πόλη γίνεται όλο και πιο "αυτιστική", πιο συντηρητική και πιο κιτς μεγάλη ευθύνη φέρει (και) το ΠΑΣΟΚ, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Μ.ΠΛ.