Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( συναινετικός ο κάρολος παπούλιας προς την πολιτική, θρησκευτική, στρατιωτική και δικαστική ηγεσία :: 1/1/2006 20:04:52) 

Ελλάδα και κόσμος υποδέχθηκαν το 2006

Συναινετικός ο Κάρολος Παπούλιας προς την πολιτική, θρησκευτική, στρατιωτική και δικαστική ηγεσία

"Καλή δύναμη", ευχήθηκε ο πρόεδρος

Ευχές με πολλαπλά μηνύματα έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και σε θεσμικούς παράγοντες κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή ευχών την 1η του νέου έτους στο προεδρικό μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την εξάρθρωση του παραδικαστικού κυκλώματος, την πορεία της οικονομίας και την παιδεία, ενώ με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς αντάλλαξε ευχές επαναλαμβάνοντας "καλή δύναμη". Τη χρειάζονται άλλωστε…

Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο κ. Παπούλιας αντάλλαξε ευχές για υγεία και δύναμη, ενώ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η συζήτηση επεκτάθηκε σε… οικογενειακά ζητήματα. "Θέλω να δω τις κόρες σας", είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Και τις εγγονές", πρόσθεσε χαμογελαστός ο κ. Παπούλιας, που πέρασε τις εορτές των Χριστουγέννων με την οικογένειά του στην Κολονία της Γερμανίας και επέστρεψε στην Αθήνα το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου. Προφανώς επηρεασμένος από το γεγονός, όταν ρωτήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη αν ξενύχτησε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, απάντησε: "Όχι, εγώ είμαι… Γερμανός"!

"Να έχουμε μία ήρεμη χρονιά, εξαρτάται και από εσάς", του είπε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε: "Να βάλουμε όλοι πλάτη". Ευχές για ειρήνη, υγεία και δύναμη αντάλλαξε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο, την πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, που είπε "υγεία να έχουμε".

"Προχώρα μπροστά με τη χαντζάρα. Συγχαρητήρια", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάσιο Παπαληγούρα, παροτρύνοντάς τον να προχωρήσει στην κάθαρση μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος. Λίγο αργότερα, κι ενώ δεχόταν τις ευχές του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, του είπε με νόημα ότι "πολλά εξαρτώνται από την οικονομία". Στην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ευχήθηκε δύναμη και συμπλήρωσε "περιμένουμε πολλά στον τομέα σας. Είστε και η συμπάθεια της γυναίκας μου".

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο να τον ενημερώσουν τις προσεχείς ημέρες σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των ΔΕΚΟ. Ενημέρωση ζήτησε και από το διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίο.

"Χρόνια πολλά. Πάντα κριτικός…", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκο Γκαργκάνα και εκείνος του απάντησε: "Αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να βλέπουμε και μπροστά". Ευχές για καλύτερες συντάξεις έδωσε ο κ. Παπούλιας στον πρόεδρο των συνταξιούχων του δημοσίου, ενώ πιο χαλαρούς διαλόγους είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη (του θύμισε ότι… χρωστά μία μακαρονάδα) και τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ ρώτησε "τι γίνεται με τους δραπέτες;", ενώ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που τον ενημέρωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου υπάρχουν νέες στολές στις ένοπλες δυνάμεις, συμφώνησε να "πετάξει" το συντομότερο δυνατό.

Ευχές δέχτηκε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη του κρατικού μηχανισμού στο γραφείο του στη Βουλή. Τον κ. Καραμανλή ευχήθηκαν επίσης η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.