Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( κόντρες για τα οικονομικά στη μενεμένη :: 6/2/2006 21:04:19) 

Κόντρες για τα οικονομικά στη Μενεμένη

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Γερμανός ζήτησε την παρέμβαση του περιφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθεί το δ.σ. για την οικονομική κατάσταση του δήμου

Σε ανοιχτή κόντρα με τη διοίκηση του δήμου Μενεμένης, συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Γιώργο Ακτσελή, ήρθε τους τελευταίους μήνες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Γερμανός. Ο τελευταίος κατέθεσε προσφυγή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι επί μήνες αρνείται να του δώσει εγγράφως στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Η προσφυγή κατατέθηκε προχθές Παρασκευή και χθες ο δήμαρχος, όπως είπε στη "Μ", απέστειλε τα στοιχεία που ζητούσε ο δημοτικός σύμβουλος. Η κόντρα εντάθηκε μετά την απομάκρυνση του κ. Γερμανού από την πλειοψηφούσα παράταξη και την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Μενεμένης.

Στην προσφυγή του στην περιφέρεια ο δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε τον δήμαρχο κ. Ακτσελή για "ασέβεια στους θεσμούς και τους νόμους που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση". Όπως υποστήριξε, από τον Απρίλιο του 2005 είχε ζητήσει με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μενεμένης να γίνει ενημέρωση στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τις οφειλές και τα τυχόν χρέη της δημοτικής επιχείρησης. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γερμανός σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος αγνόησε το αίτημά του και μέχρι χθες δεν είχε δώσει καμία απάντηση, με αποτέλεσμα ο κ. Γερμανός να προσφύγει στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας, ζητώντας από τον κ. Τσιότρα να παρέμβει και να τον επαναφέρει στην τάξη.

Κληθείς να απαντήσει ο δήμαρχος Μενεμένης δήλωσε ότι τα στοιχεία που ζήτησε ο κ. Γερμανός απεστάλησαν χθες το πρωί. "Ο δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι κατέθεσε το πρώτο έγγραφο τον περασμένο Απρίλιο, όμως είναι γεγονός ότι δεν βρέθηκε στο πρωτόκολλο τέτοιο έγγραφο. Από την άλλη, τα στοιχεία που ζήτησε δεν ήταν δυνατό να συγκεντρωθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, δεδομένου ότι ο ισολογισμός του δήμου έκλεισε προ ημερών", δήλωσε ο κ. Ακτσελής.

Φ. Σ.