Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί :: 6/2/2006 19:33:55) 

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση μία "κατόπιν εορτής" προσπάθεια να ζητήσει συναίνεση, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της, αλλά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα την αφήσει να παίξει με τους θεσμούς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμό- Για κινήσεις εντυπωσιασμού του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος

Να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί

Την παραίτηση των υπουργών που έχουν αρμοδιότητα στα θέματα των υποκλοπών που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Για κινήσεις εντυπωσιασμού του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Σε κάθε ευνομούμενη χώρα αυτό που τουλάχιστον θα είχε συμβεί θα ήταν να παραιτηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί" και αυτό πρέπει να πράξουν οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει το θέμα των υποκλοπών με ερασιτεχνικό τρόπο και αλαζονεία, παρότι πρόκειται για θέμα σοβαρό, το οποίο θίγει τα δικαιώματα του πολίτη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση μία "κατόπιν εορτής" προσπάθεια να ζητήσει συναίνεση, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της, αλλά ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα την αφήσει να παίξει με τους θεσμούς και την εθνική ασφάλεια. Επέρριψε, τέλος, προσωπικές ευθύνες στον κ. Καραμανλή για το πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία της χώρας και σε διεθνές επίπεδο.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου

"Η κυβέρνηση έχει τρομακτικές ευθύνες", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Άλφα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, αν ήθελε να λειτουργήσει υπεύθυνα και όχι σαν να ήθελε κάτι να κρύψει, έπρεπε να κάνει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα: "Να παραπέμψει την υπόθεση τόσο στη δικαιοσύνη, όσο όμως και στην αρμόδια ανεξάρτητη εποπτική αρχή, αλλά συγχρόνως να φέρει το θέμα αμέσως στη Βουλή, έστω και σε κλειστή συνεδρίαση, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για αυτή την πρωτοφανή περίπτωση υποκλοπών, που πιθανότατα έγιναν είτε στο πλαίσιο κατασκοπευτικής δραστηριότητας είτε εξυπηρέτησης άλλων ιδιωτικών συμφερόντων".

ΠΑΣΟΚ και διαφάνεια

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των υποκλοπών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως "ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ασυνήθιστοι από τις διαδικασίες διαφάνειας, προσπαθούν να βγουν από τα εσωκομματικά τους προβλήματα με κινήσεις εντυπωσιασμού. Τι τους ενοχλεί; Ότι δόθηκαν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ή ότι η δικαιοσύνη ασκεί το ρόλο της χωρίς παρεμβάσεις; Μάλλον και τα δύο".

Σε ερώτηση σχετική με την έκφραση αμφισβήτησης που διατύπωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλου, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη, για να παρατηρήσει πως, αν σήμερα το ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, "τότε εξανέστη υποκριτικά στην υπόθεση Μαρκογιαννάκη" για την αμφισβήτηση του εισαγγελέα Δ. Λινού.

"Ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να βάλει στη θέση τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω να το ξεκαθαρίσει, ειδάλλως είναι υπόλογος και ο ίδιος", κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.