Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( βολές κατά των υπουργών πολιτισμού και δικαιοσύνης :: 17/1/2006 20:42:01) 

Αρνητικά κρίνεται το έργο του Κ. Καραμανλή ως υπουργού Πολιτισμού αλλά και του Γ. Βουλγαράκη ως υπουργού Δικαιοσύνης από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βολές κατά των υπουργών Πολιτισμού και Δικαιοσύνης

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Γιώργος Βουλγαράκης πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους

Την παραίτηση δύο υπουργών προσανατολίζεται να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας ιδιαιτέρως αρνητικά το έργο τους. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος, η οποία ασχολήθηκε με θέματα πολιτισμού, αλλά και τους χειρισμούς που έκανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το τελευταίο διάστημα σε διάφορες υποθέσεις.

Πολλοί στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι τόσο ο κ. Καραμανλής από το ΥΠΠΟ όσο και ο κ. Βουλγαράκης πρέπει να παραιτηθούν. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αρχίσει την αξιολόγηση και τον ανασχηματισμό από τον εαυτό του», παρατήρησε η Μαρία Δαμανάκη, ενώ ο Θάνος Μικρούτσικος, που συμμετείχε στη συνεδρίαση ως γραμματέας του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, καυτηρίασε ανάμεσα σε άλλα πως «η προσφορά του κ. Καραμανλή στον πολιτισμό είναι τέσσερις φωτογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, 25 συναντήσεις που διήρκεσαν 9,5 ώρες, σε διάστημα 22 μηνών».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης συγκέντρωσε, όμως, τα περισσότερα πυρά. Την παραίτησή του ζήτησαν όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα των μεταναστών, ενώ ασκήθηκε σκληρή κριτική και για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Ρώσου Μαξίμ Ζελίν και της τρομοκρατικής επίθεσης στην πλατεία Συντάγματος το 2005. Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε λόγο για εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επίκαιρη ερώτησή τους στη Βουλή, ζητάνε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να τους απαντήσει για «τις ανεπάρκειες των πολιτικών της κυβέρνησης σε θέματα δημόσιας τάξης». Οι βουλευτές τονίζουν ότι «καθημερινά καταγράφονται στοιχεία και γεγονότα που αναδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να χαράξει και να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές, για να διαχειριστεί τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της δικής του ευθύνης». Ως ενδεικτικό στοιχείο αυτής της ανικανότητας αναφέρουν το ζήτημα των χειρισμών στην υπόθεση των απαγωγών και ανακρίσεων Πακιστανών υπηκόων, ενώ μιλάνε και για «συγκρουσιακή σχέση της κυβέρνησης με την ελληνική δικαιοσύνη».