Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( βεβαιότητα γιώργου για νίκη του πασοκ :: 20/2/2006 19:20:13) 

Βεβαιότητα Γιώργου για νίκη του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου από την Αργολίδα επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης - Εξέφρασε την αντίθεση του στη φθηνή εργασία

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την τακτική που ακολουθούν στο θέμα των αυξήσεων των μισθών και γενικότερα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων άσκησε χθες από τον Αργολίδα ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην κεντρική πλατεία στο Κρανίδι της Ερμιονίδος, τόπο καταγωγής του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι", ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, αντί να κόβει τις σπατάλες του δημοσίου, κόβει τα κονδύλια από την περιφέρεια. Διακήρυξε την αντίθεσή του στη φθηνή εργασία, η οποία, όπως είπε, "θεωρείται πλεονέκτημα από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση". Είμαστε, είπε, αντίθετοι στη φτώχεια και στη μείωση του εισοδήματος.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι το Κρανίδι ήταν ο τόπος καταγωγής του αδικοχαμένου υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη. Με την ευκαιρία της αναφοράς του αυτής επέκρινε τον κ. Καραμανλή, στον οποίο καταλόγισε "εξωτερική πολιτική με την αντίληψη της τουριστικής βόλτας και όχι της εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων".

Καθοδόν προς το Κρανίδι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε στο Λυγουριό, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους για το χρονικό περιορισμό των εκδηλώσεων των Επιδαυρείων και ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να παρέμβει στον πρωθυπουργό, κάτι το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να πράξει. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επικρίνει τον κ. Καραμανλή για τη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ χαρακτήρισε εσωκομματική διευθέτηση τη μετάθεση του κ. Βουλγαράκη από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Κινούμενος σε υψηλούς προεκλογικούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο "δεν θα το δημιουργήσει στην Αθήνα και θα το φέρει ως καπέλο στην περιφέρεια, αλλά θα το φτιάξει με τη συμμετοχή των πολιτών".

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "κάθε μέρα που περνά η ασυνέπεια γίνεται ολοένα και πιο ταυτόσημη με τον πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του".