Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( προς παράταξη οδεύουν οι "πέντε" :: 10/1/2006 19:50:20) 

Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο παραιτηθείς, πρώην συνάδελφός τους Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνεχίζουν τις επαφές με βουλευτές και προετοιμάζουν μεγάλη εκδήλωση

Προς παράταξη οδεύουν οι "πέντε"

Βήμα βήμα προς τη συγκρότηση παράταξης και πιθανότατα και συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, βαδίζουν οι "πέντε" που συγκροτούν την κίνηση "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη".

Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο παραιτηθείς, πρώην συνάδελφός τους Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν το αμέσως προσεχές διάστημα οι "πέντε":

- Θα συνεχίσουν τον κύκλο επαφών με βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ήδη έχουν συναντηθεί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Μαγκριώτη και Χρύσα Αράπογλου, ενώ εκκρεμούν ανάλογες συναντήσεις και με τους Χάρη Καστανίδη και Άκη Τσοχατζόπουλο. Οι "πέντε" θα επιδιώξουν συνάντηση και με τον Γιώργο Χουρμουζιάδη του ΚΚΕ και την Ασημίνα Ξηροτύρη του ΣΥΝ. Οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν προς τους "πέντε" ότι θεωρούν θετική την πρωτοβουλία τους, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι την τελική ευθύνη για τον υποψήφιο στη Θεσσαλονίκη την έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Χθες ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha δήλωσε πως "τον κ. Μπουτάρη τον είδα, είναι φίλος μου, σέβομαι την προσπάθειά του, εκτιμώ την προσωπικότητά του και τους συνεργάτες του. Ο κ. Μπουτάρης δεν ζητά χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, ζητά, αν αυτό κριθεί πολιτικά σκόπιμο, την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Είναι επίσης προφανές ότι έχουμε στη Θεσσαλονίκη βουλευτή Θεσσαλονίκης τον Γ. Παπανδρέου. Είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει βαρύνοντα λόγο για όλα αυτά, εγώ εξαρτώ και τη δική μου προσωπική θέση από τη θέση που θα διατυπώσει ο Γ. Παπανδρέου".

- Θα πραγματοποιήσουν κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της πόλης, όπως ο ΣΒΒΕ, το ΕΚΘ, η ΔΕΘ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ κ.ά.

- Στα μέσα του μήνα, πιθανότατα στις 18 Ιανουαρίου, θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ανακοινώσουν τη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους σε κίνηση πολιτών.

- Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης, η οποία θα αφορά το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Συμπόρευση στο δημοτικό συμβούλιο

Παράλληλα οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι σημειωτέον ανήκουν σε τρεις διαφορετικές παρατάξεις, θα επιδιώξουν συμπόρευση στο δημοτικό συμβούλιο, επιδιώκοντας ταυτόχρονα διεύρυνση του αντιπολιτευτικού μετώπου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με το δημοτικό σύμβουλο Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, με τον οποίο συμφώνησαν να έχουν κοινή δράση σε όσα από τα θέματα που απασχολούν το δήμο διαπιστώνεται ταύτιση απόψεων. Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Μπουτάρης είχε ανάλογη συνάντηση και με τον Γιώργο Τανιμανίδη, με τον οποίο όμως οι προοπτικές συνεργασίας δεν φαντάζουν ευοίωνες.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΗΛΙΑΔΗ