Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( εντονότερη αντιπολίτευση με αιχμή την καθημερινότητα :: 16/1/2006 21:04:44) 

Εντονότερη αντιπολίτευση με αιχμή την καθημερινότητα

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε εντατικοποίηση της δουλειάς

Την ανάγκη να υπάρξει ένταση στην αντιπολιτευτική δουλειά του κόμματος επισήμανε στη διάρκεια της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να υπάρξει ένταση στην αντιπολιτευτική δουλειά του κόμματος, με αιχμή τα προβλήματα της καθημερινότητας, αντιπολιτευτική συνταγή που ακολούθησε η ΝΔ ενόσω βρισκόταν στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις απέδωσε καρπούς. Παράλληλα έγινε γνωστό πως η επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία ως γνωστό επικεφαλής θα είναι ο Θ. Πάγκαλος, θα συγκροτηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αρκετά διευρυμένη, ενώ θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αν. Λοβέρδου σε αυτήν. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ συντάσσονται με τις απόψεις του Γ. Παπανδρέου αναφορικά με ο τι πρέπει να αφορά η επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως υποστηρίζουν, δεν πρέπει να περιοριστεί στα «άκρως απαραίτητα», όπως αυτά τα ορίζει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά πως πρέπει να ανοίξουν ορισμένα ζητήματα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι οι σχέσεις εκκλησίας - κράτους και ζητήματα που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και θα κατοχυρώνουν τη διαφάνεια στον τόπο. Στο πλαίσιο αυτό μιλάνε για την ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών της δικαιοσύνης, την καθιέρωση των δημοψηφισμάτων για θέματα μείζονος σημασίας και την ενίσχυση της περιφέρειας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε: «Θεωρώ ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να τεθεί. Αν στη χώρα μας αρθεί η μονιμότητα, οι κομματικές επιλογές θα είναι εκείνες που θα διαμορφώσουν το υπαλληλικό και υπηρεσιακό στάτους στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες έτσι θα απαξιωθούν».

Στη συνεδρίαση σχολιάστηκε και το θέμα της αιματηρής ληστείας στο κέντρο της Αθήνας και διατυπώθηκε η άποψη πως το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας, όχι μόνο σε σχέση με τη σημερινή ληστεία αλλά και σε σχέση με τα τελευταία επεισόδια στα Εξάρχεια.

Σήμερα θα συνεδριάσουν οι συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους θα απασχολήσουν θέματα επικαιρότητας και πολιτισμού.