Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( ενδιαφέρον για το λαύριο από τον πρωθυπουργό ) 

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Ενδιαφέρον για το Λαύριο από τον πρωθυπουργό

ΑΘΗΝΑ.-

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα στον οποίο έχει τεθεί επικεφαλής, ο κ. Σημίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών, έκανε χτες περιοδεία στο Λαύριο, όπου αφού εγκαινίασε το ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της ΔΕΗ και επιθεώρησε τα έργα που γίνονται στο λιμάνι του Λαυρίου, στη συνέχεια επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου νομάρχη Ανατολικής Αττικής.

Εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με φυσικό αέριο, ο κ. Σημίτης είπε ότι η ενεργειακή πολιτική είναι στρατηγικό κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας και επεσήμανε ότι η μονάδα αυτή μαζί με την μονάδα του Κερατσινίου εξισορροπούν το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής και ενισχύουν την τροφοδοσία της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής.

Ακόμη ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι έγιναν παρεμβάσεις συνολικού κόστους 200 δισ. δρχ. στο Λαύριο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας από το 24% το ΄93, στο 11% σήμερα.

"Αν συγκρίνουμε τις εικόνες του Λαυρίου πριν από λίγα χρόνια με τις εικόνες του σήμερα", συνέχισε ο πρωθυπουργός, "φαίνεται καθαρά η νέα πραγματικότητα της προόδου που πετύχαμε. Το σύμβολο της ανεργίας, της φτώχειας και της υποβάθμισης δεν υπάρχει πια". Καταλήγοντας ο κ. Σημίτης είπε ότι θα συνεχισθεί αυτή η πολιτική ώστε να αναβαθμισθεί ακόμη περισσότερο η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Επιχειρώντας να αναδείξει το κοινωνικό έργο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στη συνέχεια το διαμέρισμα της οικογένειας Τσούνη στις εργατικές και συνομίλησε με τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και τον πατέρα τους, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εκεί διαμονή τους.

Απαγγελία κειμένων

"Ο πανικός του, εν όψει των εκλογών, δεν δικαιολογεί στον πρωθυπουργό της χώρας την αβασάνιστη απαγγελία των κειμένων που του ετοιμάζουν". Με αυτά το λόγια σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την εμφάνιση και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Λαύριο. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ακόμη ότι "η ανεύθυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στην οργάνωση συσσιτίων στο Λαύριο και σήμερα έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 13,5% σε ολόκληρη τη χώρα".

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ορκίστηκε μεν, δεν δεσμεύτηκε δε… Ούτε λέξη για το νέο κόμμα, αλλά ούτε και για εξάντληση της τετραετίας. Ο ιλουστρασιόν δήμαρχος συνεχίζει να παίζει με τα νεύρα της Ρηγίλλης.