Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "οικογενειακές" διαφωνίες ) 

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ - ΝΤΟΡΑΣ

"Οικογενειακές" διαφωνίες

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ.-

Δηλώσεων του επιτίμου προέδρου της ΝΔ… και συνέχειά τους στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, και μάλιστα στο περιθώριο της γαμήλιας δεξίωσης της κόρης του, Ντόρας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά αναφέρθηκε στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι θα δώσουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δε θα βγάλουν σαφή πολιτικά συμπεράσματα, "αφού η εμπειρία, έχει δείξει ότι στις δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν πιο ελεύθερα και πολλές φορές εναντίον των υποψηφίων που υποστηρίζει το κόμμα τους".

Παράλληλα, προέβλεψε ότι θα είναι πεσμένα τα ποσοστά των κομμάτων καθότι, όπως είπε, όλα τα κόμματα είναι αδύναμα.

Επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ωστόσο ότι δεν του κάνει κριτική για να τον εμποδίσει, αλλά για να τον πιέσει να προχωρήσει γρηγορότερα στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στην ΟΝΕ, προσθέτοντας ότι τα "διαπλεκόμενα κυβερνούν τη χώρα, αλλά ο κ. Σημίτης δεν είναι άνθρωπός τους".

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Οικονομία, σημειώνοντας ότι η πώληση της Ιονικής δεν είναι μείζον θέμα, αλλά η κυβέρνηση το ανέδειξε σε τέτοιο.

Στις επίμονες ερωτήσεις για εσωκομματικά θέματα, αρνήθηκε πάντως να απαντήσει.

Αν όμως ο κ. Μητσοτάκης δε φάνηκε διατεθειμένος να δώσει συνέχεια, για την ώρα τουλάχιστον, στον "κλεφτοπόλεμο" που έχει εδώ και καιρό ανοίξει με την ηγεσία της Ρηγίλλης, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη βρήκε την ευκαιρία να προβεί στις δικές της διαπιστώσεις σχετικά με τις αδυναμίες που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξή της στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", η πρώην υπουργός εντοπίζει έλλειψη συλλογικότητας, αδυναμία στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος και χαρακτηρίζει "ανοικτή πληγή" τις διαγραφές των βουλευτών.

Η κ. Μπακογιάννη πάντως διαφωνεί ανοικτά με την δήλωση του πατέρα της πως "δεν υπάρχουν εν δυνάμει πρωθυπουργοί και σε αυτή τη Βουλή"…