Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "σφήνα" μητσοτάκη και στην οικονομία ) 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"Σφήνα" Μητσοτάκη και στην οικονομία

"Καλύτερα να μπούμε στην ΟΝΕ, έστω και με πολιτικούς όρους, παρά να μείνουμε απ' έξω"- Κάλεσε την αντιπολίτευση να μην επιδιώκει "ειδικά αυτή την περίοδο, πολιτικά οφέλη"

ΑΘΗΝΑ.-

Τη δική του παρέμβαση στο θέμα της εθνικής οικονομίας έκανε χθες ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και λίγες μόνο ημέρες πριν από την επικείμενη "απάντηση" του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μεταβαίνει για το λόγο αυτό την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του από τα Χανιά, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε δριμύτερος επικρίνοντας μεν την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και επιχειρώντας ταυτόχρονα να "νουθετήσει" την αντιπολίτευση να μην "επιδιώκει στενόκαρδα κομματικά οφέλη" … στις δύσκολες αυτές εποχές.

Όπως αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, "το να μπούμε στην ΟΝΕ ανέτοιμοι, με πολιτικούς όρους και κατά συγκατάβαση, αποτελεί ασφαλώς καλύτερη λύση από το να μείνουμε απ' έξω".

Παράλληλα δε επισημαίνει ότι και η αντιπολίτευση οφείλει να αντιληφθεί τους κινδύνους από τυχόν μη ένταξή μας στην ΟΝΕ, και την καλεί να μην επιδιώκει "αυτή προπαντός την περίοδο, στενόκαρδα κομματικά οφέλη".

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως "μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, διαγράφεται πλέον απειλητικό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μείνει έξω από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση", προσθέτοντας ότι η κριτική που ασκεί στον πρωθυπουργό είναι "πολιτική" και όχι "προσωπική".

"Η συνεχής αύξηση των δαπανών κρατά ψηλά τον πληθωρισμό", συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρει ότι ο κ. Σημίτης "δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση ενώπιον της οποίας βρισκόμαστε…".

"Είμαι από εκείνους που μετά πάθους υποστηρίζω ότι όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε να μπούμε στην ΟΝΕ για να μην κινδυνεύουμε να έχουμε ανάλογη τύχη με αυτή της Ρωσίας".

Καταλήγοντας, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει: "Το να μπούμε στην ΟΝΕ ανέτοιμοι, με πολιτικούς όρους και κατά συγκατάβαση, αποτελεί ασφαλώς καλύτερη λύση από το να μείνουμε έξω. Ο ελληνικός λαός όμως, πρέπει να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένος για το τι θα συμβεί αν η Ελλάς απαράσκευη και απροετοίμαστη μπει, όπως επιδιώκει ο κ. Σημίτης, 'όπως όπως' στην ΟΝΕ. Η προσγείωσή μας στην περίπτωση αυτή, θα είναι ανώμαλη. Ο ελληνικός λαός, θα ξυπνήσει την επόμενη μέρα και θα ανακαλύψει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν τα τραγικά προβλήματα που σήμερα 'κουκουλώνουμε'. Τουλάχιστον όμως, θα υπάρχει κάποια σιγουριά και προοπτική. Η απότομη προσγείωση θα μας βρει σε λιμάνι και όχι σε ανοικτό πέλαγος. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια την οποία πολύ καλά γνωρίζει και ο κ. Σημίτης και όλα τα πολιτικά κόμματα και οφείλουν να την πουν καθαρά στον ελληνικό λαό".