Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πορνεία

Ποιος θα μας σώσει από την πρόοδο, την επιστήμη, την τεχνολογία; Πώς θα προστατευθούμε από τη μαγεία του Ιnternet; Και ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά μας -γιατί παιδιά όλων μας είναι τα απροστάτευτα παιδιά των φαναριών- να αποφύγουν τους προστάτες και να μην καταλήξουν στην πορνεία;

Δεν ξορκίζουμε το κακό, όπως οι παλιοί άνθρωποι πού ένιωθαν φόβο για την επιστήμη. Αλλά ανησυχούμε όπως ο βουλευτής της ΝΔ. Λ. Παπανικολάου, που με ερώτηση στη Βουλή έφερε το καυτό θέμα της παιδικής πορνείας, που έχει λάβει διαστάσεις ακόμα και μέσω του Internet.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του, σύμφωνα με τα οποία 3.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 έως 17 χρόνων, εξωθούνται στην πορνεία από τα αδίστακτα κυκλώματα των προαγωγών. Ο βουλευτής φέρνει την έρευνα στη Βουλή και υπενθυμίζει -κάτι που γνωρίζουμε όλοι- τη διακίνηση υλικού πορνογραφίας μέσω Internet.

Ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να θεσπίσει νόμους για να εμποδίσει τη διακίνησή του από τα πολυμέσα και να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά στους δρόμους.

Δηλαδή είμαστε ακόμα στην αρχή. Διότι και αν θεσπιστεί νόμος, κατόπιν θα πρέπει να επιβληθεί και σε όσους επιβάλλουν το νόμο να το πράξουν.

Και ως τότε, πόσα παιδάκια θα τραυματιστούν ανεπανόρθωτα και πόσες ζωές θα καταστραφούν;

Αξιολογήσεις

Όποιος πίστευε ότι η απουσία του Κώστα Καραμανλή θα αποδιοργάνωνε τη ΝΔ κάνει λάθος. Ορίστε τώρα, ο Δημήτρης Σιούφας καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει "στην ώρα του", γιατί δεν ενεργοποίησε το νόμο για τη συγκρότηση Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για τα εθνικά θέματα και γιατί δεν αποδέχθηκε την αξίωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Του ζητάει μάλιστα να απαντήσει με σαφήνεια και με ένα "ναι" ή ένα "όχι".

Τέλος πάντων, ό,τι και να του απαντήσει θα είναι προτιμότερο από το να απαντά ένας πρωθυπουργός μιας χώρας σε τρομερό ερώτημα της Ροδούλας Ζήση περί ισότητας των δύο φίλων και εκείνος να της απαριθμεί τους παιδικούς σταθμούς που ίδρυσε η κυβέρνηση!

Δυσφορία και…

Ο πρωθυπουργός οραματιζόταν ένα ήσυχο κι ενωτικό συνέδριο. Όλα δείχνουν ότι το πέμπτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι το συνέδριο της ανησυχίας και του διχασμού. Η εικόνα που εκπέμπουν τα κανάλια και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων μέχρι σήμερα, αποκαλύπτουν μια κλιμακούμενη σύγκρουση κορυφής, που αναμένεται να κορυφωθεί το τελευταίο τετραήμερο της εβδομάδας αυτής, κατά την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. Η βάση όμως του ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Όλοι σχεδόν πιστεύουν ότι η κομματική βάση είναι απολύτως χειραγωγημένη από την ηγεσία και τους βαρόνους του κόμματος. Και όμως κάτι συμβαίνει με την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, κάτι κινείται, κάτι δεν πάει καλά, μια αμφισβήτηση αρχίζει να γεννιέται, μια δυσφορία για το σύνολο της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος…

…νεροκουβαλητές

Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί πήραμε χθες στα χέρια μας μια "διακήρυξη - πρόσκληση προς τα γνήσια κομματικά μέλη και μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ", που υπογράφει ο δικηγόρος Κυριάκος Χουσέας, μέλος της Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Ρέντη και καταγγέλλει "άκρως νοσηρές καταστάσεις" όπου συγκεκριμένες κομματικές ή και υπουργικές θέσεις τις έχουν κυριολεκτικά "παντρευτεί" συγκεκριμένοι άνθρωποι και ασκούν μια αιώνια εξουσία και διαφεντεύουν τις τύχες του κόμματός μας και του τόπου μας".

Αυτό το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η "κομματική νομενκλατούρα" έχει αναθέσει "σε εμάς τα απλά μέλη και τα μεσαία στελέχη τον άχαρο ρόλο του νεροκουβαλητή".

Οι "φεουδάρχες"

Κατά τον κ. Χουσέα λοιπόν η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει νεροκουβαλητής της "κομματικής ελίτ", πρώτον, "όταν γίνονται προσυνεδριακές διαδικασίες, οπότε πρέπει να τρέξουμε για τους κομματικούς φεουδάρχες, να ενισχύσουμε το στρατό τους και το μηχανισμό τους, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις σκληρές κομματικές κόντρες με αντίπαλους κομματάρχες". Δεύτερον, πάντα κατά το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ, "σε προεκλογικές περιόδους, όταν αναλαμβάνουμε το ρόλο του αφισοκολλητή και του ψηφο - σταυρο - συλλέκτη, προκειμένου η κομματική μας ελίτ να βαπτισθεί εκ νέου στη λαϊκή εντολή και να μπορεί να λειτουργεί και πάλι ανεξέλεγκτη".

Και καταλήγει:

"Το ιστορικό υποκείμενο που είμαστε εμείς, οι νεροκουβαλητές της κομματικής βάσης, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του".

Το πώς της επανάστασης των πληβείων του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν το διευκρινίζει…